Gitarista Michal Pelant vlani vydal oceňovanú debutovú nahrávku Na Hraně. Aktuálne z nej zverejnil už druhý videoklip, ktorý patrí temnej skladbe Geronimo, o ktorej text sa netradične postaral známy komik Lukáš Pavlásek.

"Geronimo je jednou z tvrdších a temnejších piesní, ktoré si na albume môžete vypočuť. Má až revolučný nádych a chvíľami z nej naskakuje husia koža - motív vzývania slávneho indiánskeho náčelníka Geronima prechádza v piesni na všeobecnú rovinu, kde sa každý z utláčaných dočká svojho dňa D, kedy sa všetko zmení," tak popisuje svoju novinku Michal Pelant, ktorý je známy predovšetkým z účinkovania v kapele Davida Kollera.

"Táto v princípe ušľachtilá téma je pomerne hojne zneužívaná všetkými manipulátormi, režimami a diktátormi. Dúfam, že v tomto prípade zostane len pri posolstve," dodal s úsmevom hudobník. Réžie klipu, kamery aj strihu sa ujal Tomáš Bláha, ktorý stojí aj za videom k predchádzajúcemu singlu Vodopády.


Do tvorby textu novinky Geronimo sa pustil umelec, od ktorého by to čakal iba málokto. Jeho autorom je totiž komik Lukáš Pavlásek. "Keď som sa zoznámil s Lukášom, bavili sme sa o textoch a zistil som, že Lukáš má minimálne dve tváre," smeje sa Michal.

"Spoluprácu sme odštartovali na albume Lenky Novej - Psí hodina. Album som totiž produkoval, napísal všetky piesne a Lukáš ho celý otextoval. Piesne sú plné ženských pocitov a príbehov. Kde se to v ňom berie, to netuším (smiech). Ďalšia spolupráca prebehla na albume Davida Kollera Teď a tady. Tam Lukáš otextoval jednu moju pieseň. Z Lukášových scénok a skečov je jasne cítiť, že vie pracovať s textom, vypointovať ho a podobne. Píše aj knihy pre deti. Som rád, že spolu len nesedíme niekde v podniku," dodal k spolupráci Michal.

Michal Pelant je známy predovšetkým z účinkovania v kapele Davida Kollera. Vďaka jej vlaňajšej pauze si hudobník našiel čas na prípravu sólového projektu a v marci roku 2014 vydal debutový album Na hraně. Predchádzajúci singel Vodopády z tejto nahrávky bodoval v českých rádiách a niekoľko mesiacov sa držal v TOP 50 najhranejších československých rádiových piesní (podľa rebríčku IFPI ČR). Na jar čaká Michala Pelanta a jeho kapelu koncert v Prahe a v lete podľa vlastných slov určite nebude chýbať ani na festivalových pódiách.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér Michala Pelanta.