Na novom festivale Cherchez La Femme, ktorý je zameraný na prezentáciu hudby s výrazným ženským elementom, sa dočkajú svojho večera aj fanúšikovia elektropopu. 13. apríla v Ateliéri Babylon vystúpi najúspešnejšia slovenská kapela v tomto žánri Puding Pani Elvisovej spoločne s belgickým hosťom, duom Soldout.

Dvojica Soldout, ktorú tvorí Charlotte a David, pochádza z Bruselu a funguje od roku 2004. Jej súčasný zvuk je inšpirovaný tanečnou scénou a hudobníkmi ako Cabaret Voltaire, Ryuichi Sakamoto alebo The Knife. Na pódiu sa počas koncertov odohráva hudobný stret ženského a mužského sveta.

Ich skladby sú mixom sexy elektroniky, moderného zvuku a inteligentného popu, v ktorom sa bije a zároveň navzájom podporuje nežnosť a krehkosť s drnosťou a divokosťou. Soldout majú na konte tri albumy, ten najnovší s názvom More vychádza 25. februára a aj slovenskí fanúšikovia si ho môžu zadarmo vypočuť do konca týždňa na ich oficiálnom webe Soldout.be.


Medzi jednoznačnú slovenskú špičku elektropopu patrí kapela Puding Pani Elvisovej. Vďaka kombinácii elektronickej hudby s popovou chytľavosťou, punkovým nasadením a nadšením v skoro klasickej rockovej zostave (bicie, basgitara, gitara, klávesy) a éterickým vokálom speváčky Slivky bola už niekoľkokrát označená za najlepšiu slovenskú koncertnú kapelu roka. Skladby ako Davaj het, Eastie BoyzMladí chemici alebo Gramatika aj napriek tomu, že skupina (nevedno prečo) nepatrí do slovenského mainstreamu, poznajú snáď všetci.

Festival Cherchez La Femme sa uskutoční od 11. do 13. apríla, jednou z headlineriek festivalu bude aj Iva Bittová, ktorá bude v Bratislave koncertovať 11. apríla.



Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla PR manažérka festivalu Cherchez La Femme, Silvia Turnerová. Viac informácií nájdete na stránke Facebook.com/CherchezLaFemmeFestival. 

Súvisiaci interpreti: Puding Pani Elvisovej