Videoklip Thomasa Puskailera k piesni Don't Let Go, ktorý vytvorila medzinárodne uznávaná slovenská spoločnosť Kvant, získal prestížne ocenenie - jednu z hlavných cien na udeľovaní International Laser Display Awards v Las Vegas.

Na oceneniach medzinárodnej organizácie The International Laser Display Association (ILDA), ktorá podporuje využívanie laserových efektov v oblasti umenia, zábavy a vzdelávania, tento rok triumfovali Slováci. Predstavitelia spoločnosti Kvant prevzali jednu z cien vďaka videoklipu Don't Let Go, ktorý na Slovensku pôsobiaci holandský spevák Thomas Puskailer zverejnil vlani v apríli.

Videoklip získal prvé miesto v kategórii "Strih vo filmovej, TV a video produkcii", kde bolo prihlásených až 37 videí z celého sveta, vrátane snímok s raperom, spevákom a producentom Pitbullom či s hereckou hviezdou Tomom Cruiseom. Firma Kvant si okrem toho z Las Vegas odniesla aj ďalšie ocenenia.

Laserová vizualizácia rytmu a melódie

"Hlavným hrdinom" víťazného klipu režiséra Richarda Raimana sú práve futuristické laserové efekty. Thomas Puskailer nakrúcal klip priamo v priestoroch spoločnosti Kvant, kde bol obklopený najvyspelejšou laserovou technikou na svete, pričom v jednej chvíli naňho mierilo až 22 laserov. Náročné 12-hodinové nakrúcanie však stálo za to.

"Som veľmi rád, že som spolupracoval z najlepšími na svete v oblasti laserových technológií. Keď mi z Las Vegas zavolal Michal Simkovic, manažér zo spoločnosti Kvant, a povedal, že môj klip vyhral prvú cenu, od radosti som vyskočil meter do vzduchu. Bol som prekvapený, aké veľké mená boli v súťaži. Uvedomil som si to, keď som moje meno videl pri Pitbullovi a Tomovi Cruiseovi. Je to neskutočný a neuveriteľný pocit, že sa video Don't Let Go dostalo na takú svetovú úroveň," teší sa spevák.

"Pre nás v Amerike neznámy Puskailer predstihol svojim videom také silné mená ako Pitbull či Tom Cruise. No vďaka nastaveniu svetla a rytmu je klip Don't Let Go absolútne unikátny vo svojej kategórii. Používajú sa v ňom pomaly aj rýchlo sa pohybujúce laserové lúče, ktoré zachytávajú rytmus a melódiu," vysvetlil výber víťazného videa Patrick Murphy, výkonný riaditeľ ILDA. "Pri refréne vytvoril spevák a tanečnice spoločne s lasermi umelecké tiene. Tento tieň je metaforou, ktorá bola tak unikátna  a zarážajúca, že aj fotografia z nakrúcania klipu vyhrala v ILDA  2014 druhé miesto v kategórii "Efekt vo  fotografii". A stala sa úvodnou stránkou našej prezentačnej brožúry ILDA Awards 2014," doplnil Murphy.


Dostal sa aj na Novú scénu

Pracovitému spevákovi Thomasovi Puskailerovi sa v súčasnosti darí. Svedčí o tom aj fakt, že autorská hudobná šou Slovak Showbiz for Beginners, ktorú vytvoril spoločne s Martinom Madejom, sa od tohto týždňa začala hrávať v bratislavskom divadle Nová scéna. "Je to pre nás obrovský úspech a veľmi si vážim spoluprácu s divadlom Nová scéna. Od 20. marca tu budeme pravidelne hrávať. Predstavenie je aktualizované o novinky, ktoré vymýšľa Martin so svojim 'showbiz-rozumom'," hovorí s radosťou Thomas Puskailer, ktorý by chcel s unikátnou hudobnou komédiou čo najviac vystupovať aj v divadlách mimo hlavného mesta.

Prečítajte si: Slovenský šoubiznis pre začiatočníkov: Úlet, ktorý netreba brať vážne

Informácie a fotografie portálu Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený redakciou.

Foto: Peter Trojan

Súvisiaci interpreti: Thomas Puskailer