Americká kapela v súčasnosti dokončuje nasledovníka albumu I'm With You z roku 2011. "Papričky" na sociálnej sieti Twitter zverejnili spoločnú fotografiu zo štúdia s producentom a "šiestym členom" skupiny Radiohead, Nigelom Godrichom.

Nedávno sa objavila správa, že s Red Hot Chili Peppers na novej štúdiovke spolupracuje producent Danger Mouse. Bubeník kapely Chad Smith však najnovšie prezradil, že na novinke sa podieľa Nigel Godrich. "Dnes sme začali mixovať náš nový album! Pod palcom to má Nigel Godrich," napísal Smith k fotografii na Twitteri.

Godrich je známy ako "šiesty člen" anglickej kapely Radiohead a spolu s Thomom Yorkeom a basgitaristom "papričiek" Michaelom "Flea" Balzarym aj členom superskupiny Atoms For Peace

   
RHCP nedávno oznámili termíny nadchádzajúceho turné a vystúpení na letných festivaloch. Okrem iného budú headlinermi anglických festivalov Reading a Leeds, škótskeho T In The Park a povráva sa, že aj Lollapaloozy v Chicagu. Neďaleko nás sa predstavia na rakúskom Nova Rocku a poľskom Open'eri


S novým albumom nová éra 

Kapela podľa basgitaristu dokončením nového albumu "vstupuje do nového obdobia". "Už sme ho takmer dokončili," povedal Flea pre magazín Q. "Producentom tentoraz nie je Rick Rubin, ale Danger Mouse. Vstupujeme do novej éry a sme nadšení," prezradil ešte pred začatím mixovania albumu. Na otázku, ako novinka znie, odpovedal: "Je to nové a iné, ale bez toho, aby sme obetovali to najlepšie z nás. Použili sme niekoľko skladieb zo šuplíka, a sú tam aj nové veci. Už sa neviem dočkať, ako (album) budem hrať naživo," dodal natešený Flea.

Formácia Red Hot Chili Peppers vznikla v roku 1983 v Los Angeles a v súčasnosti v nej pôsobia aj Anthony Kiedis (spev) a Josh Klinghoffer (gitara a klávesy). Debutovali v roku 1984 eponymným albumom, po ktorom nasledovali nahrávky Freaky Styley (1985), The Uplift Mofo Party Plan (1987) a Mother's Milk (1989). Známejšími sa však stali až v roku 1991 po vydaní štúdiovky Blood Sugar Sex Magik.

Odvtedy vydali ďalších päť albumov - One Hot Minute (1995), Californication (1999), By The Way (2002), Stadium Arcadium (2006) a I'm With You (2011). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Otherside, By The Way, Dani California, Can't Stop či Give It Away. Celosvetovo predali viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy či jednu BRIT Award. V roku 2012 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 


Text: Hudba.sk (NME.com, archív), SITA (biografia)
Foto: Twitter.com/RHCPchad

Súvisiaci interpreti: Atoms for Peace, Red Hot Chili Peppers