Indiepopový objav z Nového Zélandu Princess Chelsea vystúpi o mesiac po druhýkrát v Bratislave. Vlani sa predstavila na festivale Wilsonic, tentokrát zahrá v rámci európskeho turné 23. júna v Kultúrnom centre Dunaj. Podľa organizátora si na svoje prídu fanúšikovia Goldfrapp, Imogen Heap, či Me And My Drummer.

Princess Chelsea, vlastným menom Chelsea Nikkel, pochádza z Aucklandu a hudobnú kariéru odštartovala ako členka skupín The Brunettes a Teenwolf. Ako sólová interpretka sa po prvý raz predstavila v roku 2009 singlom Your Woman. Známejšou sa však stala až o dva roky neskôr vďaka videoklipu ku skladbe Cigarette Duet, v ktorom speváčka a jej priateľ sedia v bazéne a diskutujú o škodlivosti fajčenia. Skladba sa stala hitom na YouTube, kde si ju pozrelo už 8 miliónov ľudí.

V roku 2011 vydala aj svoj debutový a zatiaľ jediný album Lil' Golden Book, z ktorého predstavila už niekoľko videoklipov. Hudobní publicisti zaraďujú Chelsea, ktorá pôsobí tiež vo formáciách The Cosbys a Disciples of Macca, do škatuľky baroque pop. Samotná hudobníčka pritom tvrdí, že najväčší vplyv na jej tvorbu mal J. S. Bach, Walt Disney, Eminem a Serge Gainsbourg. Jej vystúpenia sú podľa New Zealand Herald "mixom anjelských vokálov a ironického ostrovtipu". 

Predskokanom na koncerte Princess Chelsea v KC Dunaj bude nemenej zaujímavý novozélandský hudobník Pikachunes, ktorý predstaví eponymný debut a nové EP Miles (2013).


Informácie pre Hudba.sk poskytla Silvia Turnerová z agentúry Ore Pole. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Stanislava Karellová - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Princess Chelsea