Francúzske duo Daft Punk vytvorilo krátkometrážnu snímku k pripravovanému albumu americkej kapely Chic. Informoval o tom gitarista Nile Rodgers, ktorý s Daft Punk spolupracoval na ich hite Get Lucky.

62-ročný hudobník zverejnil na Facebooku aj statický záber z filmu, ktorý zachytáva helmy členov Daft Punk a text "Drahý Nile, posielame ti tento prenos ako výraz vďaky za všetky tvoje úžasné skladby". Jeden z fanúšikov sa následne Rodgersa spýtal, kedy film zverejní, na čo mu odpovedal, že sa tak stane počas najbližších týždňov.

Zatiaľ nepomenovaný album skupiny Chic, prvý od roku 1992, by mal vyjsť v júni. Prvým singlom z neho bude I'll Be There, ktorý sa dostane do predaja 20. marca. Rodgers pieseň venoval Bernardovi Edwardsovi, s ktorým pôsobil v Chic až do jeho smrti v roku 1996.


Chic patrí k najvplyvnejším kapelám disco éry. Debutovú eponymnú štúdiovku vydala v roku 1977, postupne na ňu nadviazala nahrávkami C'est Chic (1978), Risqué (1979), Real People (1980), Take It Off (1981), Tongue In Chic (1982), Believer (1983) a Chic-ism (1992). Okrem nich vydali aj niekoľko kompilácií a dva koncertné záznamy Live at the Budokan (1999) a A Night in Amsterdam (2006). Medzi ich najväčšie hity patria piesne ako Dance, Dance, Dance (Yowsah, Yowsah, Yowsah)Everybody DanceLe FreakI Want Your LoveGood Times alebo My Forbidden Lover.

Nile Rodgers okrem francúzskeho dua spolupracoval aj s hviezdami hudobného neba ako sú Madonna, Diana Ross, David Bowie, Mick Jagger, Cyndi Lauper, Eric Clapton, Duran Duran, INXS, Lady Gaga, Avicii alebo Disclosure. Začiatkom februára si v rámci týždňa pred 57. odovzdávaním cien Grammy prevzal President's Merit Award - špeciálne ocenenie od producentského krídla Národnej akadémie nahrávacích umení a vied. Pieseň Le Freak okrem toho uviedli do Siene slávy Grammy.

Zdroj: SITA (Aceshowbiz.com, archív)
Foto: Facebook.com/NileRodgersOfficial

Súvisiaci interpreti: Daft Punk, Chic