Skupina Desmod vydala album Výberovka a už ponúka z neho singel Spočítaj. K tej stihli nakrútiť aj videoklip. Naživo ju po prvýkrát predstavia na špeciálnom koncerte so skupinou Kryštof. Ten sa mal konať 25. júla avšak kvôli zraneniu Richarda Krajča z českej kapely sa odkladá na september.

Nitrianska kapela Desmod je na scéne vyše 20 rokov a patrí medzi naše najúspešnejšie skupiny. Sedemnásobný Zlatý Slávik má na konte ďalší album - Výberovka, ktorý obsahuje aj dve nové skladby. Na aktuálny singel Spočítaj už Desmod stihli nakrútiť aj klip. Jeho réžiu si zobral na starosť Randy.  

"Skladby Inzerát a Spočítaj sme nahrávali v pražskom štúdiu Faust. Randy bol s nami a všetko zdokumentoval. Pohyboval sa medzi nami s kamerou a všetko zvládal sám. Z materiálu nastrihal videoklip a podľa mňa sa mu to všetko pekne podarilo. Ja mám rád takéto klipy, som spokojný," opisuje spevák a líder kapely Kuly.  

Do skladateľského procesu sa zapája celá skupina v zložení Mário Kuly Kolár, Dušan Minka, Rišo Synčák, Rišo Nagy a Jano Škorec. S textami k novým piesňam pomáhal nový člen, klávesák Martin Cibulka. "Voláme ho Redface a naozaj bravúrne ovláda svoj nástroj. Námet na text singla priniesol práve Maťo. Prišiel s tým, že má spravené prvé dve slohy. A ten jeho nápad sme potom rozvinuli spolu priamo tam v Prahe. V štúdiu to dostalo úplne iný rozmer. Takže má dokonca básnické črevo," prezradil Kuly.

Pozrite si nový videoklip skupiny Desmod k skladbe Spočítaj:


Spočítaj dni do premiéry 

Nový singel mal Desmod po prvý raz naživo predstaviť na špeciálnom dvojkoncerte so skupinou Kryštof. Pôvodným termínom mal byť 25. júl a dejiskom hala Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave. Radosť a nadšenie z vydareného koncertu na  hudobnom festivale v Kadani vystriedala v prípade speváka skupiny Richarda Krajča smola v podobe zranenej nohy. Zo zdravotných dôvodov sa teda štvrtkový koncert v Bratislave presúva na nový termín: 11. september 2013.

Aj dejisko koncertu sa mení. Z pôvodnej Aegon Arény v NTC sa nakoniec z dôvodov konania Davis Cupu stala Incheba.Fanúšikovia sa však nemusia obávať, všetky doteraz zakúpené lístky zostávajú aj naďalej v platnosti.


Richard Krajčo objasňuje: "Nápad na dvojkoncert sme dostali pri plánovaní ďalších koncertných aktivit kapely Kryštof na Slovensku. Po skvelom zážitku vo vypredanom Babylone v marci, sme sa chceli tento rok ešte raz vrátiť do Bratislavy. Radi by sme totiž pozvali na koncert aj tých, ktorí sa do Babylonu nedostali a o to viac sme sa tešili na našich slovenských fanúšikov. Verím, že sa s nimi uvidíme v náhradnom termíne v septembri na koncerte s Desmodom."

V klubových priestoroch Ateliéru Babylon, kde koncertovali naposledy, sa museli v marci uskromniť len s minimom toho, čo fanúšikom ponúkajú na veľkých koncertoch. Na čo sa teda môžu fanúšikovia tešiť? "Koncert dostane oproti nášmu poslednému vystúpeniu v Bratislave oveľa väčší rozmer – či už sa to týka scény, alebo atmosféry. Privezieme špeciálnu svetelnú show pripravenú pre leto 2013!" dodáva Krajčo.

Informácie pre Hudba.sk poskytla za Desmod Nora Krchňáková z Propaganda House a Lenka Slaná za skupinu Kryštof. 

Foto: Ján Zemiar