Slovensko-česká kapela Instinct sa už naplno pripravuje na jesenné turné. Na inzerát Tour odštartujú štyria mladí hudobníci 22. novembra v Trenčíne. V rámci turné odohrajú spolu päť koncertov. Fanúšikovia si ich budú môcť pozrieť aj v Bratislave, Košiciach, Štrbe a Prahe.

Koncerty sa budú niesť v znamení nového albumu Na inzerát, ktorý vydali začiatkom septembra. "Tento album nie je album ako taký, je to skôr taká kompilácia singlov. Päť alebo šesť pesničiek z neho sme už totiž mali v éteri slovenských rádií a fanúšikovia ich poznajú už dlhšie," povedal v rozhovore pre agentúru SITA bubeník Ondřej Simon. Na albume podľa jeho slov pracovali dlhé roky. "Vlastne na ňom robíme, odkedy sme spolu, čiže šesť rokov. S tým, ako sa blížil termín vydania, intenzita práce na ňom sa stupňovala. Pred rokmi sme nahrali jednu pesničku za pol roka a skončili sme tak, že sme robili jednu za mesiac," dodal.

Novou štúdiovkou chce kapela vyjadriť svoj názor na to, ako by podľa nich mala vyzerať súčasná mainstreamová produkcia. "Od začiatku sme vedeli, že chceme ísť tým hlavným prúdom a chceme robiť to, čo ľudia chcú a ukázať im náš pohľad na vec," dodal bubeník. "Mám pocit, že pokiaľ sa človek chce hudbou aj živiť, nestačia mu len rádiá, musí byť verejne známa osobnosť, značka. Nemôže to stavať len na tom, že robí pesničky, je to o kombinácii všetkého. A my sa o ňu snažíme," dodal spevák Lukáš Ciho.

Prečítajte si: Podporuje ich veľké vydavateľstvo aj Elán, no ľahké to mať určite nebudú

V rámci turné, počas ktorého plánujú novinku i pokrstiť, si spolu s nimi na jednom pódiu zahrajú aj niekoľkí hudobní hostia. "Zatiaľ máme potvrdenú v Bratislave Mirku Miškechovú a kapelu Everlong, ktorá s nami pocestuje aj do Trenčína a Štrby. O Košiciach ešte rokujeme a do Prahy spolu s nami zavíta česká kapela Brixtn. V každom z miest, ktoré navštívime, by sme chceli zároveň album pokrstiť, pričom hlavný krst bude v Prahe,“ prezradil gitarista Miro Maršík.

Termíny koncertov Na inzerát Tour: 

22. 11. - Trenčín, Piano Club
30. 11. - Bratislava, Randal Club
1. 12. - Košice, Kulturpark
2. 12. - Štrba, Martek restaurant
6. 12. - Praha, Rock Café


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Zdroj: SITA
Foto: Warner Music