RTVS prináša nový diel relácie 3 pódiá, v ktorej hudobník Peter Bič neformálne komunikuje so svojimi hosťami na rôzne témy týkajúce sa ich hudobnej tvorby a života. Druhú epizódu novej série, v ktorej sa predstavia Peter Nagy, Le Payaco a nový talent Chris Ellys, si diváci môžu pozrieť už dnes večer (23.10.) o 22:55 na Jednotke.

"Je to úžasné, že sa opäť stretnú legendy aj nové tváre. Dokonca v tejto časti to budú dvaja hudobníci z jednej ulice," poznamenal Peter Bič.

Medzi legendy patrí rodák z Prešova Peter Nagy, ale aj bratislavská skupina Le Payaco, ktorá je na scéne už takmer 25 rokov a práve tento rok na jar vydala svoj azda najlepší album Pohybliví v nehybnom. Jeho krst žiaľ musela už dvakrát zrušiť, s novými pesničkami zatiaľ stihla odohrať len pár letných koncertov. Teraz budú môcť diváci niektoré z nich spoznať vďaka hudobnej relácii. Zástupcom novej generácie bude talentovaný prešovský pesničkár Christián Forgáč alias Chris Ellys.


Relácia 3 pódiá sa odohráva na troch pódiách v jednom priestore. Ambíciou programu je mapovať aktuálnu známu i nepoznanú hudobnú scénu predovšetkým na Slovensku, obohatenú aj o hostí z Českej republiky. V minulej časti sa predstavili Zuzana Smatanová, skupina ElevenHill a mladé talentované hudobníčky Valentína Vlková (spev) a Laura Jašková (basgitara), ktorá hrá aj na novom albume Richarda Müllera.

V prvej sérii účinkovali napríklad Katarína Knechtová, Adam Ďurica, Nocadeň, Emma Drobná, Dan Bárta, Čechomor, Chinaski, Polemic, Fragile, Vec, Peter Lipa, Katarína Koščová, Billy Barman, Katarína Máliková, Štefan Štec, Banda, The Youniverse alebo Papyllon.


Aktuálne informácie o relácii môžete sledovať na sociálnych sieťach Facebook a Instagram. Kompletný archív doteraz odvysielaných častí z oboch sérií nájdete v archíve RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Marián Prevendarčík z RTVS. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Dominika Kentošová