Krstná mama a krstná dcéra v spoločnej piesni. Country legenda Dolly Parton pripravuje album rockových coververzií s názvom Rockstar a siahla aj po hite Wricking Ball z roku 2013. Do novej verzie si prizvala aj jej pôvodnú interpretku Miley Cyrus, ktorá sa k nej pridáva v refréne.

Z  globálneho užialeného popového hitu je zrazu výrazne gitarová rocková balada, ktorú otvárajú obnažené tóny klávesov a spev Dolly Parton, ku ktorej sa pridá Miley Cyrus a preberá na seba takmer všetku pozornosť. Wrecking Ball je už siedmym singlom z pripravovaného 30-skladbového albumu, ktorý vyjde17. novembra.

"Keď som počula Wrecking Ball, takmer som sa v aute rozplakala. Keď to prešlo do refrénu, zasiahlo ma to ako demoličná guľa! Poyysleal som si, aká skvelá môže byť pieseň a aká skvelá môže byť Miley Cyrus? Vedela som, že tú pesničku musím mať na svojom rockovom albume a Miley ju musí spievať so mnou. Milujem ju a dúfam, že aj vy," uviedla Parton vo vyhlásení.

Svoju reakciu na najnovšiu spoluprácu zverejnila na sociálnych sieťach aj Miley Cyrus: "Vyrástla som na hudbe mojej tety Dolly a je pre mňa cťou počuť ju spievať jednu z mojich piesní. Milujem ťa, teta Dolly! Teraz sme Rockstars! Na tejto nahrávke môžete počuť toľko sladkosti a lásky. Som nadšená, že to môžem zdieľať so všetkými. Navždy tvoja bábika, Miley."

Miley Cyrus nie je jediným hosťom pripravovaného albumu. Dolly Parton totiž nepripravuje klasické coverzverzie, v ktorých by nahrádzala pôvodných interpretov. Ona si mnohých prizvala ako hostí.  Jej verzia Every Breath You Take od Police obsahuje Stinga, cover Heart of Glass od Blondie sa pýši frontmankou Debbie Harry. A Let It Be zahřňa Paula McCartneyho a Ringa Starra. Lizzo sa k nej pridala v skladbe Stairway to Heaven od Led Zeppelin, Chris Stapleton sa objavil v skladbe Night Moves Boba Segera a Pink a Brandi Carlile pomáhajú s (I Can't Get No) Satisfaction od Rolling Stones.

Dolly Parton tiež prezradila, čo bolo jej hlavnou motiváciou, nahrať svoj prvý rockový album v kariére. "Môj manžel je veľkým fanúšikom rokenrolu a často hovorí - Niekedy by si mala urobiť rockový album." Po tom, čo bola zaradená do Rock and Rollovej sine slávy bolo jasné, že teraz je ten správny čas. "Pomyslela som si - No, nenechám si ujsť túto šancu, takže robím rockový album," dodala.  

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)