Minuloročné turné Roba Opatovského a Márie Čírovej sa stretlo s veľkým úspechom a záujmom fanúšikov. Obaja speváci v ostatných rokoch vydali vianočné albumy, na ten Robov nahrali aj spoločný duet, a tak ide o logické koncertné spojenie. Tento rok sa znova bok po boku vyberú do slovenských a chystajú aj prekvapenia.

Fanúšikovia sa môžu tešiť na obmenený program s iným nástrojovým obsadením, a tiež na viac duetov, keďže práve tie mali vlani najväčší úspech. Diváci sa zhodli, že ich hlasy spolu krásne ladia, a nikomu neprekážalo, že speváčka nahradila iné kolegyne, s ktorými Robo Opatovský niektoré piesne pôvodne naspieval.

"Koncerty s Máriou boli pre mňa hudobným zážitkom. Je to úžasná speváčka a veľká profesionálka, ale aj kamarátka a bezprostredná žena. Najviac som si užíval duetá s Máriou - Vianoce (zatiaľ jediny pôvodný spoločný duet, pozn. red.), Čas sviečok (v origináli s Janou Kirschner), Prší (s Monikou Bagárovou), a takisto Máriin song Kto vie (známy vo verzii s Petrom Bažíkom). Tento rok chceme pre našich fanúšikov pripraviť viac prekvapení. Jedno, čo môžem prezradiť je, že budeme spievať viac duet, nakoľko to sa minulý rok návštevníkom páčilo najviac. Ladí nám to spolu veľmi dobre," teší a z plánovaných koncertov Robo Opatovský.

"Minulý rok sme vyskúšali netradičné spojenie Roba a mňa v jednom programe. Na koncertoch bola skvelá atmosféra a keďže sme mali veľa pozitívnych reakcií, rozhodli sme sa tento rok si to zopakovať. Milujem Vianoce aj celú tú atmosféru okolo, čiže vianočné pesničky majú vždy u mňa špeciálne miesto. Niekedy počúvam tieto skladby aj cez rok a vždy ma dokážu upokojiť a aspoň trošku navodiť tú vianočnú pohodičku," vyznala sa Mária Čírová.


Sprevádzať ich budú špičkoví hudobníci a zaznejú aj novinky

Obaja speváci predstavia naživo aj svoje nové skladby, ktoré vydali tento rok. Mária zaspieva skladbu Iba tebe z nedávno vydaného albumu #2017 a Robo poteší fanúšikov svojím aktuálnym hitom Keď muž miluje ženu, ku ktorému nedávno predstavil zaujímavý a dramatický videoklip o nepochopenej láske bieleho Slováka s mulatkou.

Navyše aj tie piesne, ktoré dvojica spievala už vlani, tento rok dostanú trochu iný šat. "Program bude mierne zmenený a hlavne bude iné nástrojové obsadenie, čiže zvukovo to bude určite veľmi zaujímavé," prezrádza Mária Čírová. "Na základe úspešnosti môjho Unplugged turné som oslovil Štefana Bugalu, ktorý bude hrať na perkusiách a vibrafóne, na trúbku a akordeón bude hrať Ondrej Juraši, na basovú gitaru a kontrabas Janko "Cuco" Gajlík a na akustickú gitaru jeden z najlepších slovenských gitaristov Andrej Urminský," dopĺňa Robo Opatovský.

Vianočné turné odštartuje obľúbená dvojica 4. decembra v Považskej Bystrici a okrem nej ešte navštívi ďalších päť miest. "Veľkou výzvou pre nás oboch je bratislavský Istropolis a trenčiansky Piano club. Minulý rok sa nám podarilo vypredať Veľkú sálu Istropolisu, tak dúfam, že aj tento rok to vyjde. A Trenčín patrí medzi moje obľúbené slovenské mestá. Dúfam, že tam máme veľa fanúšikov a podarí sa nám zaplniť aj Piano club," uzatvára spevák.

Vianočné turné Márie Čírovej a Roba Opatovského:

4. 12. - Považská Bystrica, Kino Mier
5. 12. - Trenčín, Piano club
12. 12. - Bratislava, Dom odborov Istropolis 
17. 12. - Poprad, Dom kultúry 
18. 12. - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry 
19. 12. - Ružomberok, Kultúrny dom A. Hlinku

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Vianočné albumy 2016: Janais a Mária Čírová zaručene naladia na najkrajšie sviatky

Vianočné albumy 2017: Miro Jaroš a Robo Opatovský vzdali hold zimným sviatkom


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Eva Sládková z agentúry Propaganda House. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Viac sa o aktivitách Roba Opatovského dozviete na jeho oficiálnej stránke www.roboopatovsky.com.

Foto: Lenka Filipeje

Súvisiaci interpreti: Mária Čírová, Robo Opatovský