Slovenská metalová kapela Tristana a švédsky spevák Mats Levén majú za sebou prvé spoločné vystúpenia. Na koncertoch v Banskej Bystrici aj v Prešove, ktorými odštartovali festivalové leto, predviedli popri staršej tvorbe aj skladby z nového albumu Virtual Crime.

"Najväčší úspech mala pieseň Fallen. S Matsom sme si celkom zaujímavo podelili jednotlivé časti skladby. Je to jediná pieseň, kde aj ja spievam čistú linku. Všetko ostatné máme podelené - Mats čistý hlas a ja 'screamo'. Naše hlasy sú podobné, Matsov je samozrejme o dosť vyspievanejší, ale v tých čistých pasážach máme podobnú techniku. Keď som bol teenager, tak som si nacvičoval jeho piesne a teraz je to trochu počuť. Čo ma veľmi teší. Na záver sme zahrali pieseň Killer. To je fakt zabiják. Skladba je tvrdá a rytmická a ani tentokrát nesklamala, publikum dostala do varu," teší sa Peter Wilsen, líder a spevák kapely Tristana.

Svetoznámy spevák Mats Levén, s ktorým slovenská kapela aktuálne koncertuje, očaril fanúšikov nielen speváckym výkonom, ale aj slovenčinou. Bývalý spevák legendárnych metalových kapiel Apocalyptica a Therion prišiel na Slovensko deň po koncerte s gitaristom legendárneho Ozzyho Osbourna. "Mats je skutočná hviezda, známa po celom svete. Niektorí fanúšikovia boli prekvapení, keď sa po druhej piesni ozval po slovensky, pretože predtým s nimi rozprával po anglicky. Po koncerte sa mnohí pýtali, či to je fakt on, ten spevák, čo spieval v skupine Therion. Reakcie publika boli výborné, koncert bol vypredaný. Mats prišiel z Berlína, kde deň predtým vystupoval s Gus G. - gitaristom Ozzyho Osbourna. Slovenskí fanúšikovia opäť nesklamali," neskrýva spokojnosť Wilsen.

S novým albumom Virtual Crime mieri Tristana aj na najväčší medzinárodný rockový open-air festival v Českej republike Masters of Rock. Okrem koncertovania pracuje kapela s Matsom Levénom aj na spoločnom singli: "Rozbieha sa nám festivalová sezóna, čaká nás koncert na Masters Of Rock, na ktorý sa veľmi tešíme a následné koncerty v Leviciach a v Holíči na Cibula Feste. Ďalej sme sa dohodli na spoločnom singli, na ktorom sa bude Mats podieľať aj producentsky," uzavrel líder kapely Tristana.


Informácie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Foto: Rastislav Šišovský

Súvisiaci interpreti: Tristana