Talentovaná speváčka Anita Soul a popredný slovenský multiinštrumentalista a producent Oskar Rózsa sa tento rok rozhodli svoje narodeniny osláviť spoločne. Párty sa konala v sobotu na exkluzívnom koncerte v Music Gallery u Dežmára. Prekvapením pre oslávencov bol skvelý darček od Martina Valihoru - lístky na pražský koncert hip-hopovej legendy The Roots.

"Bol to náš spoločný nápad. Mňa, Oskara i Martina. Urobili sme to vlastne takto po prvýkrát, lebo len nedávno sme si uvedomili, že ja i Oskar máme narodeniny blízko seba. Dúfam, že si to zopakujeme aj o rok a postupne sa z toho stane tradícia," s úsmevom vysvetlila Anita Soul.

Anitu a Oskara na pódiu sprevádzala špička slovenskej hudobnej scény. Na klávesy hral čerstvý otec Eugen Vizváry, na gitaru Michal Bugala a za bicími sedel majiteľ klubu Martin Valihora. Ten si pre oboch oslávencov pripravil prekvapenie v podobe obrovskej torty a celý klub im potom spoločne zaspieval "Happy Birthday".

"Som rád, že Anita s Oskarom sú tu s nami a že môžeme spolu oslavovať a hrať v klube, ktorý sme si v podstate sami vytvorili. Tie najkrajšie momenty zažívame tu, lebo tu sa vieme absolútne neformálne odviazať. Je to tu taká naša domovská pôda," prezradil Valihora.

Pôjdu spolu aj do Prahy

Známy bubeník si pre oslávencov pripravil ešte jedno prekvapenie - medzi ich narodeninovými darčekmi boli aj vstupenky na koncert hip-hopovej skupiny The Roots, ktorý sa uskutoční 7. augusta v Prahe. "Martin vie, že The Roots je moja najobľúbenejšia kapela v tomto žánri. Mám ich rád, je to fantastický darček!" neskrýval nadšenie Oskar Rózsa. "The Roots milujem. Na koncert sa strašne teším!" radovala sa aj Anita Soul.
 
Na oslave si s Anitou zaspievala Saša Okálová, predviedol sa i mladý tanečník Lil Strike. Na cajón si s radosťou zahral Tomáš Farkaš. Nálada v klube neustále gradovala a všetci si vychutnali aj elegantnú hip-hopovú vsuvku v podaní gitaristu Michala Bugalu. "Bol to super koncert. Malo to atmosféru, perfektne sme si zahrali. Počas skladieb vznikali nové veci, vznikala hudba. Všetci sa zabávali a o to nám išlo..." komentovala Anita Soul vydarenú hudobnú narodeninovú oslavu.

Talentovaná speváčka sa tento rok chystá vydať druhý sólový album. Vyjde pod záštitou produkčnej spoločnosti B4P a ako producent by sa mal na ňom objaviť renomovaný americký jazzový klavirista Robert Glasper, ktorý bol jednou z hviezd minuloročných Bratislavských jazzových dní.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková, PR manažérka Anity Soul.

Foto: Liana Matušková

Súvisiaci interpreti: Anita Soul