Novým členom rodiny Starcastic Records sa stala česká kapela Please The Trees, ktorá sa nedávno predstavila na slovenskom Grape festivale. Na labeli, ktorý úzko spolupracuje so slovenským Deadred Records vydá svoj tretí album A Forest Affair.

Please The Trees natočili album v októbri 2011 s producentom Jonathanom Burnsideom (Melvins, Nirvana, Faith No More...) v štúdiu Magnolia v San Franciscu. Nahrávka bude obsahovať 10 skladieb, ktoré napísal Václav Havelka, okrem neho a známeho producenta sa na výslednej podobe podieľali aj ostatní členovia skupiny, vrátane bývalého spoluhráča Zdenka Kadleca, ktorý kapelu opustil ešte pred dokončením albumu.

S novým členom v zostave, Davidom Babkom, vníma kapela album A Forest Affair tak trochu ako debut. Novinka vyjde 10. októbra na CD, LP a v digitálnych formátoch FLAC a MP3, ktoré sa budú dať objednať a stiahnuť na webe Starcasticrecords.cz či v iTunes Store.

Please The Trees - A Forest Affair (trailer k albumu)

Skupina Please The Trees zatiaľ vydali na vlastnom labeli dva úspešné albumy Lion Prayer (2007) a Inlakesh (2010). Do povedomia sa kapela dostala tiež spoluprácou so speváckym zborom seniorov Elpida, ktorá bola vyústením kampane proti diskriminácii seniorov, do ktorej sa spevák Havelka zapojil v roku 2010.

Please The Trees & Elpida - Píseň

Informácie pre Hudba.sk poskytol Marek Čulen zo Starcastic Records.

Foto: Bet Orten - Pleasethetrees.com

Súvisiaci interpreti: Please The Trees