Britská speváčka a raperka srílanského pôvodu M.I.A. ukončila súdny spor s americkou Národnou futbalovou ligou (NFL). Organizácia od nej požadovala 16,5 milióna dolárov (približne 12,4 milióna eur) ako odškodné za porušenie zmluvy, ktorého sa dopustila počas vystúpenia v rámci polčasovej prestávky Super Bowlu v roku 2012.

39-ročná hudobníčka vtedy spolu s Madonnou a raperkou Nicki Minaj predviedla pieseň Gimme All Your Luvin', pričom v rámci svojej časti vystúpenia ukázala do kamery vztýčený prostredník. Právny zástupca interpretky Howard E. King pre americký týždenník The Hollywood Reporter potvrdil, že obe strany sa dohodli. Ďalšie podrobnosti však neprezradil.

Samotná Madonna, ktorá bola hlavnou hviezdou spomínanej šou, o vulgárnom geste svojej hostky prehovorila až niekoľko týždňov po vystúpení v šou Ryana Seacresta. "Bola som naozaj prekvapená. Vôbec som o tom nevedela. A nebola som z toho šťastná. Chápem, že je to punkové a všetko, ale pre mňa tam bol taký pocit lásky, dobrej energie a pozitivity; toto mi príde negatívne," prezradila Madonna. "Je to taká tínedžerská, zbytočná vec... Bola tam atmosféra lásky a jednoty. O čo jej išlo? Bolo to od veci."


M.I.A., vlastným menom Mathangi "Maya" Arulpragasam, sa narodila 18. júla 1975. Debutový album Arular vydala v roku 2005. Z druhej štúdiovky Kala (2007) pochádza jej komerčne najúspešnejšia pieseň Paper Planes. V roku 2009 ju vďaka skladbe O...Saya z filmu Milionár z chatrče (2008) spolu A. R. Rahmanom nominovali na Oscara v kategórii Najlepšia pôvodná pieseň.

O rok neskôr vydala album Maya obsahujúci aj single Born Free a XXXO. Vlani v novembri uviedla na trh zatiaľ posledný počin Matangi so singlami ako Bad Girls či Double Bubble Trouble. Americký týždenník Time ju zaradil do stovky najvplyvnejších ľudí planéty. Slovenskí fanúšikovia a fanúšičky ju mohli vidieť a počuť v roku 2011 na festivale Bažant Pohoda v Trenčíne.

Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/NBC

Súvisiaci interpreti: M.I.A., Madonna