Americká hip-hopová formácia Eric B. & Rakim ohlásila po 23 rokoch návrat na hudobnú scénu, pričom budúci rok plánuje absolvovať turné. Pre magazín Rolling Stone to potvrdil hovorca dua s tým, že nápad obnoviť skupinu prišiel po tom, čo sa obaja tento rok neplánovane stretli na jednej akcii v Newarku v New Jersey.

"Začali sa spolu rozprávať a krátko na to si uvedomili, že chcú obnoviť spoluprácu," vyhlásil pre médiá zástupca dvojice Louis "Uncle Louie" Gregory. Zároveň prezradil, že Eric B. & Rakim plánujú nanovo vydať všetky štyri štúdiovky v remastrovanej verzii a taktiež nakrútiť nové videoklipy k skladbám ako I Ain't No Joke a Paid In Full. Nový album však zatiaľ neplánujú nahrávať.

Dídžej Eric B., celým menom Eric Barrier, a raper Rakim, vlastným menom William Michael Griffin Jr., založili spomínanú formáciu v roku 1986 v New Yorku. Debutovali o rok neskôr albumom Paid in Full, z ktorého pochádzajú aj vyššie menované skladby. Nasledovali štúdiovky Follow The Leader (1988), Let The Rhythm Hit 'Em (1990) a Don't Sweat The Technique (1992), pričom rok po vydaní poslednej menovanej ukončili činnosť formácie a obaja členovia ďalej pôsobili ako sóloví interpreti. 


Zdroj: SITA (Rollingstone.com)
Foto: Facebook.com/rakimallah

Súvisiaci interpreti: Rakim