V decembri uplynie osem rokov od smrti britského speváka a basgitaristu Lemmyho Kilmistra. Strata zakladajúceho člena ukončila aktívnu kariéru jeho domovskej skupiny Motörhead a ani s odstupom času si nevedia predstaviť nahradiť ho niekým iným.

Deň po jeho smrti bubeník Mikkey Dee vyhlásil, že skupina Motörhead skončila, pretože Lemmy bol Motörhead. Potvrdil, tiež, že nebudú robiť žiadne ďalšie turné. Jeho slová potvrdil aj gitarista Phill Campbell definitívnym vyhlásením: "Motörhead už nie je."

Legendárne skladby ale celkom pochopiteľne žijú ďalej, a to aj na koncertoch bubeníka, ktorý vystupuje s kapelou Mikkey Dee With Friends, ktorá má niekoľko klasíck Motörhead vo svojom koncertom repertoári. Napriek tomu trvá na tom, že o obnovenie kapely nemá záujem.

"Nikdy nebudem súčasťou pokusov postaviť Motörhead ako kapelu tam, kde bude nejaký iný zasraný idiot, ktorý by mal zaujať Lemmyho miesto. Ale robiť (Mikkey Dee With Friends pozn. redakcie) – je fantastické. A, samozrejme, radi by sme v budúcnosti naplánovali niečo väčšie, ako je toto."

Text: Hudba.sk (zdroj: Music-news.com)