Kanadský R&B spevák The Weeknd zverejnil na Youtube avizovaný krátky film Mania, ktorým propaguje svoj nový album Starboy. Novinku režíroval Grant Singer, ktorý s 26-ročným interpretom spolupracoval aj na videoklipoch ku skladbám Can't Feel My Face a Starboy.

Film sa začína zábermi na čierneho pantera, ktorý sedí vo veľkej bielej miestnosti. Následne vidieť, ako 26-ročný spevák šoféruje luxusné auto smerom na párty, kde so záujmom sleduje neznámu ženu v čiernom. Tá ho zachráni pred mužom, ktorý sa ho pokúsi zabiť. Začnú spolu tancovať, pričom ku koncu videa sa ocitnú v tej istej miestnosti, v ktorej bol panter zo začiatku videa.

Dvanásťminútová novinka ponúka ukážky z interpretovej tretej štúdiovky Starboy, ktorá vyjde v piatok. Vo filme zaznejú skladby All I Know (feat. Future)Sidewalks (feat. Kendrick Lamar), SecretsDie for YouParty Monster a v záverečných titulkoch I Feel It Coming (feat. Daft Punk), ktorá opäť raz potvrdzuje, že prirovnania speváka k Michaelovi Jacksonovi vôbec nie sú márne.


The Weeknd, vlastným menom Abęl Makkonen Tesfaye, sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 2010. V nasledujúcom roku vydal tri mixtejpy - House Of Balloons, Thursday a Echoes Of Silence, ktoré sa v novembri 2012 dostali do predaja spoločne ako kompilácia Trilogy. Prvú štúdiovku Kiss Land vydal v roku 2013 a vlani vyšiel jej nasledovník Beauty Behind The Madness, s ktorým dobyl UK Chart aj americký rebríček Billboard 200. Na konte má dve ceny Grammy, ktoré získal za album Beauty Behind The Madness a spevácky výkon v skladbe Earned It.

Informácie pochádzajú z webstránky pitchfork.com a archívu agentúry SITA.

Súvisiaci interpreti: The Weeknd