Americký spevák Justin Timberlake debutuje s novou štúdiovkou The 20/20 Experience (2013) na prvej priečke britského albumového rebríčka. Niekdajší člen skupiny 'N Sync tak dobyl UK Chart aj so svojou treťou sólovkou, keď sa mu to predtým podarilo tiež s albumami Justified (2002) a FutureSex/LoveSounds (2006).

Z The 20/20 Experience (recenzia) sa v prvom týždni predalo takmer 106-tisíc kópií, čím sa táto nahrávka stala najrýchlejšie sa predávajúcim albumom tohto roka. Timberlake zosadil z vrcholu britského hudobníka Davida Bowieho s nahrávkou The Next Day (2013), ktorej patrí aktuálne druhá priečka.

TIP: Pozrite si Mirrors, najosobnejší videoklip Justina Timberlakea

Tretie miesto obhájila škótska speváčka Emeli Sandé s albumom Our Version Of Events (2012). Z desiatky až na štvorku sa posunul soundtrack filmového muzikálu Bedári (2012), naopak zo štvorky na päťku klesla anglická indierocková kapela Bastille s debutom Bad Blood (2013). Tento týždeň prvú desiatku otvárajú aj uzatvárajú novinky, keďže na desiatej priečke debutuje britská kapela Suede s nahrávkou Bloodsports (2013). Pre päťčlennú formáciu z Londýna je to prvý album od roku 2002.


Singlový rebríček ovládli The Saturdays

Kým medzi albumami sa Justin Timberlake dostal na vrchol, v singlovom UK charte jeho trojtýždňovú nadvládu so singlom Mirrors ukončila anglicko-írska dievčenská skupina The Saturdays. Päťčlennej formácii sa to podarilo s piesňou What About Us, v ktorej hosťuje jamajský spevák Sean Paul. Z tejto skladby sa v prvom týždni po vydaní predalo 114-tisíc kópií, čím sa stala najrýchlejšie sa predávajúcim singlom roka. Pre The Saturdays je to zároveň prvý singel, s ktorým dobyli UK Chart. Ich doterajším maximom bola druhá priečka, ktorú dosiahli v roku 2009 s piesňami Just Can’t Get Enough a Forever Is Over.

Pozrite si aktuálne poradie v TOP 20 albumového a singlového UK chartu


Informácie zverejnila webstránka www.theofficialcharts.com.  

Zdroj: SITA
Foto: Tom Munro / Sony Music

Súvisiaci interpreti: Justin Timberlake, Saturdays