Slovensko-írska rockmetalová skupina Inhale The Fall rozbúrila pokojnú hladinu írskej rockovej scény vydaním svojho prvého EP pod rovnomenným názvom. Kombinácia tvrdých gitarových riffov a chytľavých melódií prináša do daného žánra čerstvý závan energie.

Inhale The Fall sa zrodili ako študiový projekt Humenčana Pavla Rosu a basgitaristky Eibhlín Palfrey z Corku. S bicími pomohol ďalší Humenčan, Branko Surmaj, ktorý pôsobil s duom aj v ich predošlej kapele. Po niekoľkých mesiacoch hľadania skupina natrafila na speváčku Jenny O’Keeffe, ktorá vdýchla život a veľa energie ich tvorbe.

Po niekoľkých demo nahrávkach sa kapela rozhodla natočiť video k vlastnej, tvrdšej verzii známeho hitu Weak od britských Skunk Anansie. Video, ktoré bolo vydané v júni tohto roku, zaujalo na írskej scéne vysokou kvalitou produkcie a príbehom zhrňujúcim temné spomienky na minulosť plnú nasilia, zneužitia a konečnú pomstu. S prvým EP na konte plánujú Inhale The Fall v blízkej budúcnosti vydať aj svoj debutový album, ktorý príde na trh po ďalšom videoklipe.

Pozrite si videoklip k originálu (+text a akordy)


Informácie pre redakciu Hudba.sk poskytla kapela Inhale The Fall.

Foto: Youtube.com