Vo štvrtok 3. októbra zavíta projekt Telekom Music City do jedného z najväčších a najmodernejších slovenských klubov. V banskombystrickom Ministry of Fun sa uskutoční v poradí už štvrtá a zároveň posledná tohtoročná nádielka výnimočných koncertov. Brány podujatia sa otvárajú o 19:00 a vstup je už tradične pre všetkých zdarma.

Úvod bude patriť multižánrovej kapele La3no Cubano, ktorá hrá pestrú zmes world music tvorenú africkými, latinsko-americkými, balkánskymi či arabskými rytmami. Exotické hudobné vplyvy prepája s rôznymi žánrami od drum&bassu po reggae a nepochybne bude skvelým nabudením pre zvyšok večera. 

Kapely, ktoré budú následne až do polnoci zahrievať banskobystrické publikum, netreba zvlášť predstavovať. Najmladšia z nich, Billy Barman, vznikla v roku 2008 a popularitu si získala aj vďaka spoločnému turné s ostrieľanou Parou, po ktorom nasledovalo vydanie úspešného debutového albumu Noční jazdci (2009). Billy Barman tento rok získal už svoju štvrtú Radio_Head Award za singel Strmá voda a na jeseň vydáva druhý album. Len pred pár dňami uzrel svetlo sveta videoklip k ich novému singlu Ľudožrút.

Spomínaná kupina Para, preslávená energickými festivalovými aj klubovými vystúpeniami a pohrávaním sa rôznymi žánrami od funku po ska, je zárukou jedinečného zážitku. Zo šiestich štúdiových albumov kapely je najúspešnejším album Brutálna zostava z roku 2004 a notoricky známy singel z tohto albumu Keď ťa stretnem. Najnovšie kapela spojila svoje sily s rapermi Moja reč a rómskou skupinou Sendrejovci, výsledkom je nový singel, ktorý bude mať premiéru už čoskoro na megakoncerte v Bratislave.

Večer vyvrcholí koncertom skupiny Le Payaco, ktorá vznikla v roku 1996 a patrí k najvplyvnejším skupinám na slovenskej nezávislej scéne. Pre skupinu je typické striedanie hudobných žánrov - v ich skladbách sa miešajú prvky popu, rocku, swingu, ale aj alternatívy a psychedélie. Debutový album vydali v roku 1999 pod názvom Le Payaco a práve na ňom sa nachádza jeden z ich najväčších hitov – Dobrý večer priatelia. V nasledujúcich rokoch vydala skupina, ktorej členmi sú Tomáš Sloboda (spev, gitara), Martin Stempel (spev, basgitara) a Juraj Vitéz (bicie), ďalšie tri štúdiové albumy. Minulý rok sa po vyše päťročnej pauze vyplnenej sólovými projektmi Diego, Sounds Like This a Datasystem dala skupina opäť dokopy. V júli skupina zverejnila svoj prvý singel po ôsmich rokoch s názvom Kone.

Program Telekom Music City v Banskej Bystrici:
(3. októbra od 19:00 v Ministry of Fun; vstup zdarma)

La3no Cubano
Billy Barman
Para
Le Payaco

TIP: Už tento piatok sa koná akcia Music City aj v Košiciach. Na dvoch pódiách sa predstavia Čisté tvary, Slobodná Európa, Hrana Mareka Brezovského a Oskara Rózsu, Papyllon, Ink Midget a Fiordmoss. Viac info

Partnerom projektu je spoločnosť Sony Mobile Communications, ktorá pre návštevníkov Telekom Music City pripravuje rôzne sprievodné aktivity. Mediálnymi partnermi Music City sú Rádio_FM a Hudba.sk. Viac na www.t-musiccity.sk.

Zdroj: PR
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Billy Barman, Le Payaco