Brnianska alternatívna formácia Mucha aktuálne pracuje na svojom druhom štúdiovom albume Josefene. Na jeho dokončenie však nemá dostatok financií, a preto sa obrátila na svojich fanúšikov so žiadosťou o pomoc. Ako tvrdí samotná kapela, nahrávka je ďalším punkovým výkrikom slobodnej matky po spravodlivosti.

Skupina Mucha sa v minulosti dostala do povedomia najmä vďaka kontroverznej piesni Ježíš. Tentokrát však speváčka Nikola Muchová šetrí vulgarizmami a zameriava sa skôr na dvojzmysly, naivitu a surové city. Prvú ochutnávku z nového albumu v podobe skladby Bére ponúkla kapela už na jar tohto roku. "Ide o čistú slovnú hračku, nič pre taliansky hovoriacich ľudí. Bére je zároveň najúdernejšou piesňou - má najväčšie gule," uviedla na margo skladby speváčka.

Okrem Bére zverejnila formácia aj ďalšie dve piesne - Nepojedeš nikam a Automatická. "Filmová melódia prvej skladby nenápadne naznačuje s čím sa vo svojom živote stretávam na každom kroku - že som takmer na všetkých miestach stále najmladším rodičom. Automatická zase hovorí o neschopnosti zmieriť sa s rolou niekoho, koho nezaujíma nič iné, než to, čo bude na večeru," dodala Muchová.


Mucha plánuje nový album Josefene, ktorý bude obsahovať desať piesní, vydať 3. novembra. O finančnú pomoc pri naplnení tohto cieľa požiadala svojich fanúšikov na známom crowdfundingovom portáli Hithit. Ako uvádza speváčka, fanúšikovia sa môžu tešiť na ďalšiu etapu v živote kapely. "Myslela som si, že druhý album bude už plný lásky, zmierenia, pochopenia, čistej domácnosti a láskyplného varenia gulášu, ale asi som ešte stále malá."

Za projektom Mucha, považovaným za brniansku superkapelu, stojí okrem speváčky Nikoly a Martin "Evžen" Kyšperský (Květy), Petr Zavadil (Ty Syčáci) a Štěpán Svoboda (Budoár staré dámy). Formácia dosiaľ vydala jeden štúdiový album pod názvom Slovácká epopej.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Zdeněk Neusar, PR manažér formácie.

Foto: Peter Hegyi