Billy Corgan, Jimmy Chamberlin, James Iha a Jeff Schroeder oznámili odchod gitaristu z kapely. Schroeder sa pridal k formácii The Smashing Pumpkins v roku 2007. Nahradil zakladajúceho člena Jamesa Ihu, ktorý sa nakoniec ku skupine vrátil.

"Teraz je ľahké povedať, že keď som v roku 2007 vstúpil do The Smashing Pumpkins, nemal som ani poňatia, do čoho idem. Zdalo sa, že príležitosť prišla z ničoho nič. Bol som na UCLA a pracoval som na doktoráte z porovnávacej literatúry, keď mi blízky priateľ napísal správu a povedal, že The Smashing Pumpkins hľadá gitaristu. Keďže som veľkým fanúšikom kapely, konkurz bol niečo, do čoho som sa vrhol," zaspomínal si odchádzajúci gitarista na svoje začiatky.

"Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí, aké som v živote urobil. Množstvo neuveriteľných spomienok vytvorených za posledných 16 rokov s kapelou je príliš veľa na to, aby sa dalo vyčísliť. Hoci to bolo veľmi ťažké rozhodnutie, rozhodol som sa opustiť kapelu, aby som si vytvoril priestor na preskúmanie trochu inej cesty. Chcem poďakovať Billymu, Jimmymu, Jamesovi a Jackovi za to, že boli úžasní spoluhráči a ešte lepší priatelia. Absolútne mi bude chýbať zdieľanie javiska s vami. Prajem kapele veľa úspechov v budúcnosti. Budem sa pozerať a počúvať," odkázal svojim kolegom.

"Ďakujeme Jeffovi za jeho neustálu oddanosť kapele a našim skvelým fanúšikom. Slová nedokážu vyjadriť našu vďačnosť a uznanie za priateľa, ktorým je, a za to, že tu bol pre SP v dobrých aj ťažkých časoch," reagovali zostávajúci členovia The Smushing Pumpkins v oficiálnom vyhlásení.

Text: Hudba.sk (zdroj: Pitchfork.com)