Anglická elektronická formácia The Chemical Brothers zverejnila videoklip ku skladbe Wide Open, v ktorej hosťuje americký hudobník Beck. O réžiu videa, v ktorom sa tancujúca žena postupne premení na digitálne vytvorenú postavu, sa postarali Dominic Hawley a Nic Goffey.

Dvojica vizuálnych umelcov známych ako Dom & Nic sa podieľala na viacerých známych videoklipoch The Chemical Brothers, ako sú Setting SunBlock Rockin' Beats, Hey Boy, Hey Girl, Believe alebo The Salmon Dance. Okrem producentského dua spolupracovali aj s formáciou Supergrass, The Smashing Pumpkins, Faithless či s Davidom Bowiem.

Tvorcom vizuálu išlo podľa ich vlastných slov o spojenie mechanického a organického, pričom ich inšpirovali procedurálne celulárne štruktúry. Tanečnica Sonoya Mizuno, známa z filmu Ex Machina (2015, réžia: Alex Garland), sa vo videu zmení na počítačový model, ktorý podľa režisérskej dvojice pozostáva zo 107 samostatných anatomických dielov. Skladba Wide Open, v ktorej spieva Beck, pochádza z minuloročného albumu Born In The Echoes.


Formáciu The Chemical Brothers založili v anglickom Manchestri dídžeji a producenti Tom Rowlands a Ed Simons. V roku 1995 vydali debutový album Exit Planet Dust, po ktorom nasledovali štúdiovky Dig Your Own Hole (1997), Surrender (1999), Come With Us (2002), Push The Button (2005), We Are The Night (2007) a Further (2010) a Born In The Echoes (2015). Na konte majú tiež soundtrack snímky Hanna (2011) a viacero kompilácií a EP nahrávok.

Zdroj: SITA (Pitchfork.com, archív), Nme.com
Foto: Dom & Nic

Súvisiaci interpreti: Chemical Brothers