Nestáva sa často, že by hudba zo Slovenska znela vo filme či seriáli zo zámoria. Metalovej skupine Signum Regis sa to prihodilo, pričom skladbu Through The Desert, Through The Storm z roku 2015 si tvorcovia seriálu The Righteous Gemstones našli sami.

"Jedného dňa sme na kapelný e-mail obdržali správu priamo z produkcie seriálu. Napísali nám k veci, o čo ide, že majú záujem o tú konkrétnu skladbu do seriálu HBO a na koho sa môžu obrátiť pre dojednanie zmluvných podmienok. Boli sme celkom v šoku, potvrdili sme im, že sa chceme na projekte zúčastniť a odkázali sme ich na nášho vydavateľa Ulterium Records pre účely ďalšej komunikácie," približuje kapela Signum Regis, ako sa ich tvorba stala súčasťou seriálu.

SkladbaThrough The Desert, Through The Storm vyšla v spomínanom vydavateľstve v roku 2015 na šesťskladbovej EP nahrávke Through The Storm. Sedem rokov od vydania zaznela vo štvrtej epizóde druhej série seriálu The Righteous Gemstones (link na epizódu a jej soundtrack), ktorá bola premiérovo odvysielaná v nedeľu (23.1.). Hviezdami televíznej čiernej komédie sú Danny McBride, John Goodman, Adam DeVine, Edi Patterson či Cassidy Freeman.

A ako sa tvorcovia seriálu k pesničke vlastne dostali? "To presne nevieme, zrejme jednoducho hľadali a našli," hovorí s úsmevom gitarista Filip Koluš.


Ako ďalej priznáva, členovia skupiny seriál nepoznali. "Keď sme dostali ponuku, samozrejme sme zisťovali, o čo ide. V skratke, ide o komediálny seriál v našich končinách známy pod názvom V mene nášho Pána, ktorý pojednáva o chamtivej, falošnej televanjelistickej rodine Gemstoneovcov, ktorá balamutí ľudí prostredníctvom médií v mene náboženstva."

Prečítajte si tiež: Signum Regis: Slovenská kapela schopná konkurovať súčasnej powermetalovej smotánke

Pri tejto príležitosti sme kapelu oslovili aj s otázkou, ako prežila posledné dva roky a čo chystá na rok 2022. "Cez pandémiu to kultúra celkovo nemá vôbec ľahké, o tom netreba vôbec hovoriť. Živé vystúpenia sme hrali minimálne, ale naplno pracujeme v štúdiu. V najbližšej dobe chystáme vydanie živého albumu z koncertu vo Švajčiarsku zo septembra 2021, okrem toho pracujeme na novom albume a tiež reedícii starších albumov z dôvodu dopredaja ich prvých edícií, takže určite sa nenudíme a onedlho sa prihlásime s čerstvými novinkami," dodáva Filip Koluš.

Rok pred pandémiou v kapele nastala veľká zmena, jej novým spevákom sa stal v júni 2019 Brazílčan João "Jota" Fortinho. Pozrite si live verziu skladby Through The Desert, Through The Storm v jeho podaní.


Novinky kapely môžete sledovať na jej oficiálnej stránke www.signum-regis.com a na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Autor: Patrik Marflák
Foto: Jota Fortinho