Hviezdy alternatívnej a elektronickej hudby The xx a Bonobo sú ďalšími dvoma potvrdenými účinkujúcimi multižánrového festivalu Colours of Ostrava. Pridali sa tak k menám ako Sigur Rós, Jamie Cullum, Damien Rice, Woodkid či Asaf Avidan, ktorí sa tiež predstavia na 12. ročníku podujatia.

"Obe mená, ktoré patria k tomu najaktuálnejšiemu na hudobnej scéne, sú dôkazom veľkej žánrovej šírky Colours of Ostrava - od rocku, cez pop, jazz, world music, folk až po elektroniku," zdôraznila Zlata Holušová, riaditeľka festivalu, ktorý sa bude konať 18. až 21. júla. "Oproti vlaňajšku sa tento rok program posunul opäť o niečo ďalej a je najkvalitnejším v histórii festivalu," dodala.

Britské trio The xx ocenené prestížnou Mercury Prize na ostravskom festivale predstaví druhý album Coexist, ktorý vyšiel vlani v septembri. Britský hudobník a producent Simon Green alias Bonobo predstaví nový album The North Borders, ktorý vyšiel len pred niekoľkými dňami. Sprevádzať ho pritom bude speváčka Szjerdene. Okrem Colours of Ostrava zavíta zástupca vydavateľstva Ninja Tune v lete aj na Pohodu.



Zdroj: SITA (ArtsMarketing.CZ)
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bonobo, The xx