Slovenská kapela St. Bastien zverejnila svoj prvý oficiálny videoklip k piesni Cudzí, ktorá je zároveň jej prvým singlom. V novinke vidieť štvoricu muzikantov, ako prezentujú skladbu v štúdiu. O text piesne sa postaral Vlado Krausz, s ktorým spolupracovali napríklad aj Richard Müller, IMT Smile, Katarína Knechtová či Robo Grigorov.

Košická formácia St. Bastien vznikla na konci roka 2014 okolo lídra Róberta Haška (spev, doprovodná gitara), ku ktorému sa pridali Filip Kluknavský (sólová gitara), Martin "Lecho" Lechman (bicie) a Tibor Dragon (basgitara). Predchodcom skupiny bolo jazzové trio, s novým názvom však hudobníci začínajú novú kapitolu v znamení "elegantného rock'n'rollu v britskom obleku v podaní štvorice džentlmenov".

"St. Bastien sa vracia k základom hudobných hodnôt, modernému rock'n'rollu a textom reálnych príbehov. Názov kapely nemá symbolizovať nič konkrétne, je to niečo abstraktné a elegantné. Má vyvolávať pozitívne emócie, pod ktorými si každý predstaví niečo svoje," uvádzajú členovia skupiny.

Podľa oficiálnej Facebook stránky patria medzi ich obľúbených umelcov klasické rockové kapely ako The Beatles, The Rolling Stones alebo Led Zeppelin, ďalej umelci ako Noel Gallagher/Oasis, Morrissey, John Mayer alebo Stereophonics. Z domácej scény vzhliadajú k Jarovi Filipovi či Richardovi Müllerovi. Niektoré z týchto vplyvov možno počuť aj v spomínanom singli, príjemne prekvapí najmä aranžérsky prepracovaný refrén, ktorý v závere skladby vkusne vygradujú sláčiky.

Videoklip zo štúdia S32 aj fotografie pochádzajú z dielne mladých talentovaných študentov umeleckej fakulty pod hlavičkou kamav media. O dizajn loga kapely sa postaral Martin Gluvňa (Gluvňa & Kyselica). 


Informácie pre Hudba.sk poskytla kapela St. Bastien. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: kamav media