Aktuálny hit Katky Knechtovej Zmier svetlo s tmou si už môžete vychutnať aj vo vizuálnej podobe. Klip k nemu v polovici apríla nakrútili Standa Merhout. Nakrúcanie bolo podľa slov speváčky mimoriadne náročné, no výsledok stál za to. Pozrite si ho na Hudba.sk.

Len pred necelými dvoma mesiacmi vyšiel album Tajomstvá Katky Knechtovej (recenzia), ktorý nahrala s podporou českej produkčnej spoločnosti B4P a v spolupráci s bubeníkom a producentom skupiny Depeche Mode Christianom Eignerom. Unikátna kooperácia dvoch zdanlivo odlišných hudobníkov rýchlo priniesla svoje výsledky – balada Zmier svetlo s tmou sa v priebehu niekoľkých týždňov stala najhranejšou skladbou v slovenských rádiách. V polovici apríla k nej Katarína aj skompletizovala videoklip.

"Nakrútili sme ho v priebehu dvoch víkendových dní, ale naozaj v plnom nasadení. Boli sme prakticky stále zavretí v štúdiu a až keď mi začali padať viečka tak, že to nevyzeralo dobre na kamere, zistili sme, že je takmer polnoc. Vtedy sa začala najzábavnejšia ale aj najnáročnejšia časť prác – obliekli ma do potrhaného svetra a liali na mňa všetko možné. A hlavne studené," smeje sa Knechtová.

"Bola som mokrá, špinavá a smrdela som. A filmársky tuš, ktorý mi vsiakol do kože, som zmývala ešte dva dni." Katku však okrem "špinavých" záberov môžete v klipe vidieť aj v elegantných šatách z umelej hmoty, z materiálov, ktoré sa bežne nakupujú v stavebninách, či v náhrdelníku spraveného z dielov písacieho stroja.

 Video ku skladbe Zmier svetlo s tmou nakrútil režisér Standa Merhout, ktorý je tiež autorom aktuálnej série Katkiných promo fotografií. Skladby z nového albumu zaspieva Knechtová 24. júna, kedy sa ako predskokan predstaví na koncerte írskej skupiny The Cranberries na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave.

Viac sa o albume Tajomstvá a najbližších plánoch Kataríny Knechtovej dočítate v exkluzívnom rozhovore.

Katarína Knechtová - Zmier svetlo s tmou

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Eva Bacigalová, PR manažérka speváčky. 

Foto: Youtube/Standa Merhout

Súvisiaci interpreti: Katarína Knechtová