Cez víkend sa v Piešťanoch uskutoční 14. ročník najväčšieho open-air festivalu zameraného na elektronickú tanečnú hudbu - BeeFree 2012. Akcia, ktorú každoročne navštevuje viac než 10 000 fanúšikov, aj tento rok zdarma ponúkne tanečné sety od viac ako 150 dídžejov. Organizátori však pripravili aj lahôdku pre fanúšikov živej hudby.

Elektronická hudba v štýloch trance, progressive, house, techno, drum&bass či tech-house bude hrať na 5 stageoch nepretržite 36 hodín od piatkového poobedia do nedeľného rána. Hudba.sk prinesie z podujatia exkluzívny fotoreport.

Prídu aj špičkoví inštrumentalisti Valihora a Rózsa

Okrem zahraničných headlinerov ako sú Marcus Schossow zo Švédska a Genix z Veľkej Británie budú veľkou lahôdkou a spestrením tanečnej akcie leta aj vystúpenia známeho bubeníka Martina Valihoru a multiinštrumentalistu Oskara Rózsu, ktorí prinesú na oslavu elektronickej hudby kus muzikantského citu a majstrovstva. Druhý menovaný oživí set otca slovenského techna DJa Tokyho, ktorý už v doprovode Oskarovej basovej gitary odohral niekoľko úspešných klubových vystúpení.

Pre Martina Valihoru, ktorý po viacerých tréningoch predvedie svoje umenie s DJom Bidlom aka Aqua, to však bude niečo úplne nové. "Vo svojom klube často hrávam spolu s DJmi, ktorí hrajú hip-hop či funky, avšak s houseovým DJom budem mať na BeeFree premiéru. Beriem to proste ako experiment, ale keďže beat a groove boli pre mňa vždy niečo, čo k sebe proste pasuje, tak sa výsledku určite nebojím a už sa veľmi teším," uviedol svetoznámy bubeník.

Fanúšikovia si však budú musieť medzi týmito dvoma lákadlami vybrať. Obe vystúpenia sa totiž uskutočnia v rovnakom čase od jednej do druhej v noci (z piatka na sobotu) na dvoch rôznych stageoch. Kompletný program a ďalšie informácie nájdete na oficiálnej stránke festivalu www.beefree.sk.

Informácie pre Hudba.sk poskytol za organizátorov Michal Turza.