Úvodný koncert najväčšieho turné nitrianskej úderky sme pred mesiacom priniesli v priamom prenose, ktorý si pozrelo približne 6.000 fanúšikov. Pre veľký úspech sme v stredu večer "odvysielali" ďalší z vrcholov šnúry s názvom "Horkýže Slíže hľadajú talent! Už 20 rokov...", ktorým bol útok na Prahu.

Turné, ktoré trvá viac než tri mesiace, ešte nie je ani v polovici, no už teraz možno hovoriť o najúspešnejšej šnúre skupiny Horkýže Slíže. 20 rokov na scéne je úctyhodná doba, no Kukova banda na aktuálnom albume St. Mary Huana Ganja aj na koncertoch ukazuje, že je stále vo vrcholnej forme.

27. marca sa o tom presvedčili aj návštevníci koncertu v Prahe, ktorý mohli prostredníctvom live streamu sledovať aj ostatní fanúšikovia. Horkýže Slíže odohrali takmer dvojhodinové vystúpenie, ktoré bolo prierezom najväčších hitov.

Na Hudba.sk sme streamovali už prvý koncert turné, ktorý sa konal 28. februára v bratislavskej Inchebe. Priamo v hale si ho nenechalo ujsť približne 5-tisíc priaznivcov a ďalších takmer 6-tisíc ľudí ho sledovalo na internete. Priamy prenos pozerali nielen ľudia na Slovensku a v Česku, ale aj vo Veľkej Británii, Írsku, Nemecku, Rakúsku, Nórsku, Francúzsku, USA, Holandsku, Švajčiarsku, Taliansku, Španielsku, Kanade či Rusku. Prenos z Prahy sledovalo približne 7-tisíc fanúšikov.

Po sérii koncertov v Česku sa Horkýže Slíže na Slovensko vrátia začiatkom apríla. Od 5. do 27. apríla sa postupne predvedú v Martine, Dolnom Kubíne, Handlovej, Topoľčanoch, Michalovciach, Sabinove, Banskej Bystrici a Nitre. Ich hosťami na slovenských koncertoch sú kapely Slobodná Európa a Dilemma, pričom v Handlovej, Topoľčanoch, Michalovciach a Sabinove ich bude sprevádzať aj skupina BijouTerrier.

Prehľad najbližších slovenských koncertov:  

5. 4. - Martin, Športová hala
6. 4. - Dolný Kubín, Zimný štadión
12. 4. - Handlová, Športová hala
13. 4. - Topoľčany, Kultúrny dom
19. 4. - Michalovce, Športová hala
20. 4. - Sabinov, Športová hala
26. 4. - Banská Bystrica, Zimný štadión
27. 4. - Nitra, Športová hala Klokočina  

Ďalšie články a fotoreporty:

Foto: Horkýže Slíže hľadali talent v bratislavskej Inchebe
 (fotoreport)

Foto: Horkýže Slíže, Slobodná Európa a Dilemma v Košiciach
 (fotoreport)

Nazdar, čo si ma nepamätáš?! Pozrite si nový videoklip skupiny Horkýže Slíže (video)

Nerob!!! Pozrite si krimi-videoklip skupiny Horkýže Slíže (video)

Horkýže Slíže nesklamali, St. Mary Huana Ganja je hudobným šialenstvom (recenzia)

Horkýže Slíže oslavujú 20 rokov aj výberovkou najväčších hitov

Text: Hudba.sk
Foto: Tibor Šuchta - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Horkýže Slíže