V sobotu 28. apríla bude hudobná formácia Sto múch nakrúcať videoklip na svoju azda najznámejšiu pieseň Kúpil som si Rhodes. Pri tejto príležitosti kapela vyzýva svojich fanúšikov, aby prišli uplatniť svoje herecké nadanie a zúčastnili sa na nakrúcaní v plánovaných hromadných scénach.

Videoklip bude režírovať frontman skupiny Juraj Haško. Klip bude súčasťou absolventského dokumentu o klávesovom nástroji Rhodes študenta Akadémie umení v Banskej Bystrici Mateja Šteska. Dejiskom nakrúcania bude dedinka Sielnica, ktorá sa nachádza pri Sliači. Zraz bude pred tamojším obecným úradom o 13:45. Mimochodom, skladba Kúpil som si Rhodes je venovaná Jarovi Filipovi, ktorý patrí medzi najväčšie inšpirácie skupiny.

Skupina Sto múch vznikla vo februári 2005 v Banskej Bystrici. Pri tvorbe piesní a ich interpretácii kladie dôraz na slovenský spev a jeho zrozumiteľnosť a zvukomalebnosť. Inštrumentalita členov kapely pritom neprekračuje ich vlastné možnosti. Koncertný program je zostavený z piesní, ktoré sú nahraté na troch autorských albumoch - Z Hrušky Dole (2007), Fšehochuť (2008) a dvojCD Skorotlčúce (2011). Všetky vyšli v slovenskom vydavateľstve Hevhetia.

V roku 2007 získali Sto múch ocenenie Zlatý gunár za vystúpenie na festivale Kremnické Gagy. Za debutový album Z hrušky dole dostali v roku 2008 cenu Aurel za najlepší album v kategórii Alternatívna hudba. Sto múch účinkovali na mnohých slovenských festivaloch a vlani v júni predskakovali Jeffovi Beckovi na Jarných Bratislavských jazzových dňoch. Od februára 2012 skupina funguje v čisto pánskom zložení s prípadnými hosťami.

Sto múch - Kúpil som si Rhodes (naživo v Ladí-neladí na ČT2, 2008)

Agentúru SITA informovala manažérka kapely Bibiána Grebeňová Šedivá.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/stomuch