V nedeľu 25. júna vystúpil Elton John ako headliner na festivale Glastonbury, počas ktorého sa rozlúčil s britským publikom, nakoľko by mal po skončení aktuálneho turné Farewell Yellow Brick Road, ukončiť svoju aktívnu koncertnú činnosť. Ako hudobník však Elton John určite nekončí.

Už teraz oznámil vydanie zberateľskej limitovanej edície Diamonds (Pyramid Edition), ktorá vychádza ako oslava veľkolepého vystúpenia britskej hudobnej legendy na festivale Glastonbury. Prinesie skladby  osobne vybrané Eltonom Johnom, ktoré "odzrkadľujú historický set minulej (nedeľnej) noci," uvádza sa v oficiálnej tlačovej správe. Limitovaná edícia bude obsahovať výber tých najväčších hitov z albumu Diamonds z roku 2017. V predaji je aj 100 kusov podpísaných kópií. 

Jeho vystúpenie na festivale prepisuje rekordy. Stalo sa najsledovanejším koncertom v histórii festivalu. "Neuveriteľný spôsob, ako ukončiť tohtoročný festival Glastonbury! Set Eltona Johna sa nepochybne zapíše do histórie ako jedno z najúžasnejších predstavení, aké kedy rozsvietilo Pyramid Stage a na BBC One ho sledovalo rekordných 7,6 milióna ľudí. Som veľmi rada, že BBC a naše skvelé tímy sa počas víkendu mohli podeliť o každý kúsok kúzla z Worthy Farm s domácim publikom. Ľudia môžu teraz sledovať neprehliadnuteľný set Eltona Johna a všetok náš ďalší obsah na BBC Sounds a BBC iPlayer, ktorý má tiež viac ako 90 ďalších setov z rôznych pódií v Glastonbury, hovorí Lorna Clarke, riaditeľka hudby.

Výnimočnosť koncertu sa odzrkadlila aj na prudko rastúcom záujme o tvorbu umelca na streamovacej platforme Spotify, ktorá uvidela, že sa toky piesní Eltona Johna po festivale zvýšili o 294 percent v celom Spojenom kráľovstve, a to už hodinu po jeho vystúpení.

Nadšenie a vďačnosť nie je len na strane fanúšikov a organizátorov, ale pretrváva aj u Eltona Johna, ktorý po vystúpení poďakoval svojim priaznivcom na sociálnej sieti. "Ďakujem, Glastonbury. Energia včerajšej (nedeľnej) noci bola ako nič iné a nemohol som byť vďačnejší davu a ľuďom, ktorí sa doma pozerali, za všetku vašu lásku a podporu. Navždy budete v mojom srdci a duši. Veľká Británia, aká rozlúčka. Milujem ťa #glastonbury."

Diamonds (Pyramid Edition):

A: 
Pinball Wizard
Bennie And The Jets
Goodbye Yellow Brick Road
Are You Ready For Love
Your Song
B:
Tiny Dancer
Don’t Go Breaking My Heart
I’m Still Standing
Cold Heart
Rocket Man

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com, Music-news.com)
 

Súvisiaci interpreti: Elton John