V Trenčianskych Bohuslaviciach dnes popoludní odštartuje 12. ročník hudobného festivalu Žákovic Open, ktorý potrvá do skorých nedeľňajších hodín. Podujatie s rodinnou atmosférou opäť ponúkne široké spektrum koncertov slovenských a českých interpretov, z ktorých mnohí už na festivale v minulosti vystúpili.

V piatok sa na Hlavnom stagei postupne od 17:00 predstavia Cpt. Slice, Cellmates, Peter Lipa, Jana Kirschner, Para, Slobodná Európa a Vetroplach. Na druhom Rádio_FM stagei sa o program počas úvodného dňa postarajú Walter Schnitzelsson, Lovely Pimps, Družina, Čad, Plastic Swans a The Swan Bride.

V sobotu dianie na Hlavnom pódiu odštartuje už o 13:00. Návštevníci si budú môcť vychutnať koncerty takých interpretov ako Joyride, From Our Hands, Žena z Lesoparku, Dorota Nvotová, Hafner a Beyuz, Zóna A, Vidiek, Hex, Polemic a Chiki Liki tu-a, ktorí festival po 02:15 v noci ukončia. Na Rádio_FM stagei sa v sobotu k slovu dostanú Hugo D'Gen, Korben Dallas, The Bright Eye, Kasinos, Zlokot a Got Blue Balls.

Žákovic Open 2012 - pozvánka

Jedinou zmenou v programe je zrušený koncert formácie Kubo Ursiny & Provisorium, ktorá sa ospravedlnila kvôli personálnym problémom. Nahradia ich spomínaní The Bright Eye.

Tak ako každý rok, aj tento sa uskutoční futbalový zápas medzi fanúšikmi a hudobníkmi zo zúčastnených kapiel. Stretnutie sa tentoraz bude konať priamo v areáli pred Hlavným stageom.

Permanentky na obľúbený slovenský festival budú stáť na mieste 25 eur. Lístok na sobotňajší program sa bude dať kúpiť za 20 eur. Držitelia preukazu ZŤP majú vstup zdarma rovnako ako deti do 10 rokov v sprievode dospelej osoby. V piatok areál festivalu otvoria o 15:00 a zatvoria v nedeľu o 12:00.
 Informácie pochádzajú z webovej stránky zakovicopen.sk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/zakovicopen