Americká speváčka Lady Gaga a jej maskérka Tara Savelo na portáli Little Monsters zverejnili fotografie, ktoré zrejme prezrádzajú detaily o prvom singli z pripravovaného albumu ARTPOP. Skladba by mala vyjsť 19. augusta a speváčka ju prvý raz naživo predvedie už 25. augusta pri odovzdávaní MTV Video Music Awards.

Lady Gaga pracuje na novej štúdiovke aj s pomocou zápisníkov, do ktorých zaznamenáva svoje nápady v podobe náčrtov, kresieb a textov. Na jednom zo záberov vidno práve stránku zošita s kreslenými postavičkami a časťou textu piesne. Na ďalšej snímke Savelo kreslí obrázok s nápisom Applause, čo zrejme bude názov nového singla. ARTPOP by mal vyjsť 11. novembra, pričom Gaga fanúšikom ponúkne tiež špeciálnu aplikáciu, ktorú si možno v predpredaji rovnako ako album kúpiť od 1. septembra.

Dvadsaťsedemročná Lady Gaga, vlastným menom Stefani Joanne Angelina Germanotta, pochádza z New Yorku a preslávila sa skladbami Just Dance a Poker Face z debutového albumu The Fame (2008). Na svojom konte má päť Grammy, pričom dve z nich si vyslúžila vďaka skladbe Bad Romance pochádzajúcej z EP The Fame Monster (2009).

Zo zatiaľ posledného albumu Born This Way, ktorý vyšiel v roku 2011, pochádzajú single Born This Way, Judas, Edge Of Glory, You And I a Marry The Night. Celosvetovo predala približne 23 miliónov kópií albumov a 64 miliónov kópií singlov. Magazín Forbes ju označil za najvplyvnejšiu celebritu roka 2011 a v roku 2012 ju zaradil medzi najmocnejšie ženy sveta.

Zdroj: SITA
Foto: AP Photo/Kyodo News

Súvisiaci interpreti: Lady Gaga