Posledný augustový deň bude v Bratislave patriť koncertu charizmatického Jareda Leta a jeho kapely Thirty Seconds To Mars, ktorý symbolicky ukončí letné obdobie festivalov a otvorí jesennú sezónu halových a klubových koncertov. Mesiac pred jeho konaním prišlo prekvapenie v podobe mena predskokana.

V piatok 31. augusta sa totiž na bratislavskom Zimnom štadióne O. Nepelu pred slávnou americkou formáciou predstaví slovenský raper Strapo. "Je to pre mňa nová výzva, ale v prvom rade veľká česť. Je to super pocit, keď vaša tvorba dokáže presiahnuť svoj žáner a osloviť nových ľudí. Teším sa na koncert a dúfam, že sa mi podarí sa s 'Jokerom' aspoň odfotiť niekde vzadu pri VIP záchode," hovorí s úsmevom Strapo, ktorého si spomedzi niekoľkých navrhnutých interpretov vybral samotný Jared Leto.

"Pri riešení špeciálneho hosťa, ktorý otvorí bratislavský koncert Thirty Seconds To Mars, sme priamo kapele posielali niekoľko návrhov spolu s ukážkami tvorby slovenských umelcov. Samotný Jared Leto prejavil záujem spojiť svoj koncert s vystúpením umelca, ktorý vybočuje z rockového žánru a koncert tak dávkou iného hudobného štýlu osvieži. Zaujal ho práve Strapo, ktorému bude počas koncertu sekundovať DJ Spinhandz," informovala Jana Marczellová z usporiadateľskej agentúry Vivien.


Ján Strapec alias Strapo si svojimi skladbami a nekompromisným prístupom k rapu získal srdcia množstva fanúšikov.  Ešte pred vydaním prvého albumu sa stal známym a rešpektovaným vďaka úspechom v slovenských freestyle battloch. Dnes ho na Facebooku sleduje a podporuje viac ako 150-tisíc ľudí a počet prehratí jeho videí na oficiálnom Youtube kanáli presiahol zaujímavú cifru - 40 miliónov. Vydal tri albumy - 23 (2012), Versus (2015) a POSCHOD13. (2018) - ktoré boli odmenené zlatou platňou. Ocenený bol aj kritikmi, za album Versus získall v roku 2016 v rámci Radio_Head Awards ocenenie Album roka v kategórii Hip-Hop, Rap a R&B.

Za zmienku stojí i množstvo spoluprác, ktoré má na konte v rámci svojho žánru, ale aj mimo neho. Okrem zvučných mien zo slovenskej a českej hip-hopovej scény zoznam dopĺňajú aj Marián Čekovský, BijouTerrier, General Foxx, ale aj hudobníci ako Peter Bulík či Hrdlorez Boris z metalovej kapely Catastrofy. Na koncerte Thirty Seconds To Mars sa Strapo predstaví v sprievode svojho dvorného dídžeja Spinhandza, s ktorým vystupuje už vyše desať rokov. O tom, že mu tento rok naozaj "ide karta" svedčí aj pozvanie na budapeštiansky festival Sziget, kde vystúpi už v stredu 9. augusta a bude len jedným z dvoch Slovákov v tohtoročnom lineupe.


Jared Leto a jeho slovenčina

Na bratislavský koncert sa tešia i členovia Thirty Seconds To Mars, ktorí okrem najväčších hitov predstavia aj skladby z nedávno vydanej piatej štúdiovky America. Bratia Letovci však nestavajú len na hudbe, ale aj na komunikácii s publikom a už pred koncertom vyjadrili vôľu byť v spojení s fanúšikmi čo najviac. Len nedávno médiá obletela informácia, že sa rockeri so svojimi vernými priaznivcami stretnú i osobne. Jared Leto však opäť prekvapuje. Slovákom sa skutočne snaží čo najviac priblížiť, a preto im poslal úsmevný odkaz.

"Bolo to absolútne skvelé, keď sme obdržali požiadavku o zaslanie nahrávky so slovenskou výslovnosťou informácií ohľadne pripravovaného koncertu, vyžiadanú priamo Jaredom Letom. Následne prišlo vtipné video, v ktorom Jared opäť ukázal, ako mu na fanúšikoch záleží a snaží sa im priblížiť v ich rodnom jazyku," približuje Marczellová.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Jana Marczellová z agentúry Vivien. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Súvisiaci interpreti: 30 Seconds to Mars, Strapo