Speváčka britskej formácie Florence And The Machine Florence Welch prezradila, že si chce dať od hudby na rok pauzu a až po nej začať pracovať na novom albume. Podľa jej slov nie je pod tlakom vydavateľstva a vzhľadom na nedávne zdravotné problémy sa chce viac šetriť.

"Mám v pláne si dať na rok pauzu. Vydavateľstvo na mňa nevyvíja žiaden tlak ohľadom nového albumu. Povedali, že môžem mať pauzu, akú dlhú chcem," uviedla Florence Welch v rozhovore pre magazín Style.

Speváčka, ktorá zajtra (28.8.) oslávi 26. narodeniny, minulý mesiac musela pre zranenie hlasiviek zrušiť vystúpenia na festivaloch Benicassim v Španielsku a Optimus Alive! v Portugalsku.

Zatiaľ posledným albumom Florence and the Machine je minuloročná nahrávka Ceremonials. Skupina album nahrávala v slávnych Abbey Road Studios v Londýne, ako producent je pod ním podpísaný Paul Epworth. Vo februári sa kapela tešila zo zisku dvoch cien magazínu NME. Debutový album Lungs (2009) sa nedávno dostal na šieste miesto v rebríčku najpredávanejších albumov histórie v rámci digitálnych predajov na britskom trhu.

Zdroj: SITA (Nme.com), archív Hudba.sk
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine