Americký raper Eminem zverejnil prvý singel z pripravovanej ôsmej sólovej štúdiovky The Marshall Mathers LP 2. Stala sa ním skladba Berzerk, ktorú produkoval Rick Rubin. Ten je zároveň s Dr. Drem aj výkonným producentom celého albumu.

Ide o vôbec prvý Eminemov singel v spolupráci s jedným z najprominentnejších producentov na hudobnej scéne. Rick Rubin je známy vďaka spolupráci s veľkými rockovými a metalovými kapelami ako sú Metallica, Black Sabbath, AC/DC, Slayer, Red Hot Chili Peppers, Aerosmith, Linkin Park, Rage Against The Machine či System of a Down. Nahrával však aj s popovými (Adele, Melanie C, Lana Del Rey) a hip-hopovými hviezdami (Beastie Boys, Public Enemy, Run-DMC, Jay Z, LL Cool J, Kanye West...).

Ako sa dá z Rubinovej diskografie očakávať, singel Berzerk je spojením hip-hopu a prvkov rocku, čo je smer, ku ktorému sa Eminem pravidelne vracia už dlhé roky - známy je najmä jeho Oscarom ocenený hit Lose Yourself zo soundtracku filmu 8 Mile (2002). Novinka sa však u fanúšikov stretla so zmiešanými reakciami. Samotný album The Marshall Mathers LP 2, ktorý vyjde 5. novembra prostredníctvom Aftermath Entertainment, Shady Records a Interscope Records, bude obsahovať aj skladbu Survival. Tú Eminem zverejnil v rámci spolupráce s tvorcami hry Call of Duty: Ghosts ešte v polovici augusta.


Text: Hudba.sk + SITA (Hiphopdx.com)
Foto: Facebook.com/eminem

Súvisiaci interpreti: Eminem