Organizátori 17. ročníka festivalu Pohoda potvrdili po Kaiser Chiefs ďalšiu chuťovku pre priaznivcov britských gitaroviek - indierockovú formáciu Bloc Party. Pohoda 2013 sa bude konať 11. až 13. júla na trenčianskom letisku, medzi potvrdenými interpretmi už sú také mená ako Nick Cave & The Bad Seeds, The Smashing Pumpkins či Justice.

Bloc Party vznikli v roku 2003 v Londýne a debutovali o dva roky neskôr albumom Silent Alarm (2005) obsahujúcim hity ako Banquet Two More Years. Nahrávka zaznamenala úspech u kritikov i fanúšikov. Magazín NME ho označil za Album roka a muzikanti zaň boli nominovaní aj na Mercury Prize, ktorú však napokon získali Antony and the Johnsons. Nasledovníkom nahrávky Silent Alarm bola štúdiovka A Weekend in the City (2007), po ktorej ešte vydali album Intimacy (2008).

Po skončení turné skupina v roku 2009 ohlásila prestávku, počas ktorej sa spevák Kele Okereke prezentoval debutovým sólovým počinom The Boxer (2010) a EP nahrávkou The Hunter (2011). Skupina na vrátila na scénu vlani so štúdiovkou Four, ktorú britské médiá označili za najvítanejší návrat na britskej gitarovej scéne. Práve v rámci turné k tomuto albumu sa Bloc Party predstavia aj na Pohode.



Informácie pochádzajú z webstránky pohodafestival.sk a archívu agentúry SITA.

Zdroj: SITA
Foto: Igor Daniš - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Bloc Party