Aj keď je islandská hudobná ikona fanúšikom moderných technológií, jej nový album nenájdete v aplikáciách určených na streamovanie hudby. Ako sama v rozhovore pre magazín Fast Company povedala: "Je to choré."

Album Biophilia (2011) speváčky Björk vyšiel formou aplikácie pre smartfóny a singel Stonemilker z aktuálnej Vulnicury bude mať svoje vizuálne spracovanie pre headset vysielajúci virtuálnu realitu Oculus Rift. Napriek tomu hudobníčka, ktorá čoskoro vďaka festivalu Pohoda navštívi aj Slovensko, akosi zatracuje Spotify a rôzne iné streamovacie miniprogramy. "Nemám z toho dobrý pocit. Je to choré," povedala v rozhovore pre Fast Company.

"Pracovať na niečom dva alebo tri roky a potom len: 'Nech sa páči, zadarmo'. Nie je to o peniazoch, ale o rešpekte, viete? Rešpekt k remeslu a množstvu práce, ktorej do toho vložíte. Možno Netflix je dobrý model. Najprv pôjdete do kina a až potom, po chvíli, to nájdete na Netflixe. Možno to je ten najsprávnejší spôsob streamovania. Najprv fyzicky a neskôr možno aj streamovať," vyjadrila svoju nechuť k voľnému šíreniu hudby Björk. 


Autor: Marek Majzon
Foto: Facebook.com/bjork

Súvisiaci interpreti: Björk