Bratislavská stoner-rocková skupina Millhouse tento týždeň vydáva debutový album Event Horizon, na ktorom fanúšikovia nájdu dvanásť skladieb. Pokrstí ho už túto sobotu 3. mája v bratislavskom klube Randal.

Okrem desiatich úplne čerstvých piesní sa na nahrávku dostali aj dve staršie skladby, ktoré ale získali celkom novú tvár. Práve na oživenie týchto dvoch skladieb si kapela Millhouse prizvala viacerých hostí. Po jednej skladbe naspievali Barbora Drahovská (Bloom) a britský pesničkár Nick Fisher, vibrafónovými vyhrávkami prispel slovenský producent Stroon a gitarovým sólom Peter Bulík.

Finálna zvuková podoba je výsledkom spolupráce s Milanom Malíkom z M2 Recording studia. Autorom vizuálu, ktorého súčasťou je aj desaťstranový booklet so všetkými textami, je skúsený grafický dizajnér Adam Pižurný.

Vypočujte si krátky teaser s ukážkami z albumu Event Horizon:



Kapela album pokrstí v sobotu 3. mája v bratislavskom klube Randal, kde si budete môcť čerstvo vydanú nahrávku zakúpiť. Počas večera odohrá koncert aj grungeová kapela Sliming Spoon z Prievidze, Millhouse však zatiaľ tají nielen meno krstného otca ale aj špeciálneho hosťa, ktorý sa počas večera predstaví.

Na Indiegogo stále prebieha kampaň na podporu albumu, ktorá skončí v deň krstu. Viac info

Skupina Millhouse je na scéne od roku 2007. Dvakrát reprezentovala Slovensko na medzinárodnej súťaži kapiel Emergenza, má za sebou jedno EP Alea Iacta Est, vydané netradične na USB kľúči a v minulom roku na seba upozornila úspešným singlom Mangy Wolf. Túto skladbu môžete poznať aj vďaka projektu Demovnica_FM. Ďalší singel Superhero vyšiel aj na kompilácii Demovnica naostro.


Informácie pre Hudba.sk poskytol Shorty z kapely Millhouse. Viac na www.facebook.com/MillhouseSK

Súvisiaci interpreti: Millhouse