Ego a jeho projekt Podzemgang začiatkom roka vydali kompiláciu Iní, ktorá zaujala okrem iného aj tým, že ku všetkým 26 skladbám vznikli aj sprievodné klipy. Najnovšie sme tam mohli vidieť aj videá k intru Autá, lóve, ženy ako aj ku skladbe Eee. O novinky z domácej scény sa postarali aj Otis a Zverina s Rust2Dust.

Spomínanú skladbu Autá, lóve, ženy produkoval Maiky Beatz, pričom Ego v nej iba opakuje tieto tri slová. Zaujímavosťou je, že videoklip režíroval Samey z Haha Crew. Ďalšie video nakrútil Ego k tracku Eee, ktorý zas produkoval SpecialBeatz.

Ego - Autá, lóve, ženy

Ego - Eee

Ako je už nejaký čas známe, Otis alias Otecko z H16 vydá začiatkom júna sólovku Opisujem Tu Iba Skutočnosť (OTIS). Najnovšie z nej priamo s klipom ponúkol track Ja vs celý svet, v ktorom hosťuje Pil C a produkoval ho vyššie spomínaný SpecialBeatz. Vo videu môžete okrem iných vidieť aj Supu či Veca so synom Fedorom.

Otis feat. Pil C -  Ja vs celý svet

Tento týždeň sme sa dočkali hneď dvoch skladieb so slovíčkom versus v názve. Zverina a alternatívna metalová formácia Rust2Dust totiž zverejnili ďalšiu spoločnú vec s názvom My vs oni. Track, ktorý sa dočkal aj lyric videa, slúži aj ako pozvánka na bratislavský koncert skupiny Limp Bizkit. Ten sa uskutoční 9. júna v NTC, pričom Zverina a Rust2Dust sa na ňom predstavia v pozícii predskokanov. Viac o ich najnovšej spolupráci si môžete prečítať TU.

Zverina & Rust2Dust - My vs oni

IdeaFatte ohlásili na august nový album, o ktorom síce zatiaľ žiadne ďalšie informácie nie sú k dispozícii, no von sa už dostal prvý singel. Tým sa stala skladba To nejsem já, pričom k nej vznikol aj klip.

IdeaFatte - To nejsem já

Od našich západných susedov tu máme ešte zaujímavý projekt, ktorý pripravila Česká televízia. Tá pri príležitosti 600. výročia úmrtia Jana Husa oslovila niekoľkých rapperov, aby zhudobnili niektoré z Husových citátov a nápadov. Do projektu sa zapojili Kato, Lipo, Bonus a skupina Kyklos Galaktikos.

Kato versus Hus - Díky, mistře

Lipo versus Hus - Terapie

Bonus versus Hus - Nádražák

Kyklos Galaktikos versus Hus - Pravdou živi

O menšiu senzáciu sa postaral Dr. Dre, ktorý po veľmi dlhom čase vypustil novú skladbu. Ide o záležitost s názvom 2Nite, v ktorej mu asistujú Kendrick Lamar a Jeremih. Že by sme sa už konečne dočkali Detoxu?

Dr. Dre feat. Kendrick Lamar & Jeremih - 2Nite

Prekvapil aj A$AP Rocky, ktorý sa rozhodol vydať svoj nový album At.Long.Last.A$AP o týždeň skôr. Pôvodne sa novinka mala dostať do predaja až 2. júna, no Rocky sa chcel vyhnúť jej úniku na internet, a tak ju vypustil už tento utorok. Ešte predtým však z nej predstavil skladbu Electric Body, v ktorej hosťuje ScHoolboy Q.

A$AP Rocky feat. ScHoolboy Q - Electric Body

Mladý Kanaďan Raz Fresco vydá 1. júla debutový album Pablo Frescobar. Z neho teraz predstavil prostredníctvom videa nový singel Screwface City, v ktorom Raz opisuje život v Toronte.

Raz Fresco - Screwface City

Nové video má aj producent Diamond D, a to ku skladbe Pump Ya Breaks. Tú nájdete na jeho vlaňajšom albume The Diam Piece, pričom o vokálnu stránku sa v nej postarala čisto ženská zostava v zložení Rapsody, Boog Brown a Stacy Epps.

Diamond D feat. Rapsody, Boog Brown & Stacy Epps - Pump Ya Breaks

Royce Da 5'9" a DJ Premier, ktorí sa v auguste predstavia na Hip Hop Kempe, vydali koncom minulého roka spoločný album PRhyme. Ten obsahuje aj skladbu Courtesy a práve tu sa teraz rozhodol zremixovať Marco Polo.

Royce Da 5'9" & DJ Premier - Courtesy (Marco Polo Remix)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/EgoKF

Súvisiaci interpreti: Dr. Dre, Ego