Fanúšikovia Ivety Bartošovej sa po dvoch mesiacoch od jej tragickej smrti dočkali aj vizuálnej spomienky. Nedávno zverejnený singel Chci s tebou vzlétnout bol doplnený aj o videoklip, o ktorý sa, tak ako v prípade piesne, postaral speváčkin textár Jarek Šimek s pomocou režiséra Františka Stružáka.

V romantickom klipe nechýbajú okrem sviečok a holubíc ani rozprávkovo ladené zábery z prírody - slnko, stromy a hory sa prelínajú s fotografiami Ivety Bartošovej a siluetami zamilovaných postáv. Za iných okolností by sa podobný videoklip asi neujal, v prípade zosnulej speváčky sa však zdá, že ide o spomienku, ktorá fanúšikov skutočne dojíma.

Za všetko hovoria predovšetkým výrazne pozitívne komentáre pod zverejneným videom na Youtube. Navyše, podobne patetickým a niekedy až gýčovým spôsobom sa Bartošová prezentovala naprieč celou svojou kariérou, väčšine jej priaznivcov teda prehnane romantizujúca podoba videoklipu určite neprekáža.


Podarí sa Šimekovi presunúť pozornosť z bulváru na hudbu?

Videoklip má za dva dni približne 4700 vzhliadnutí, je však isté, že toto číslo ešte rapídne porastie. Veď len samostatný singel si fanúšikovia za týždeň od vydania vypočuli už takmer 150-tisíckrát. Možno aj vďaka tomu, že najväčší bulvárny boom o Ivete Bartošovej pomaly utícha a médiá sa skôr sústredia na jej manžela Josefa Rychtářa, nadišiel čas, aby si fanúšikovia speváčku pripomínali najmä hudbou.

Tak to vidí aj Jarek Šimek, ktorý sa postaral aj o posmrtný album s doposiaľ nevydanými skladbami - Iveta Naposledy. "Pre nás oboch bola vždy najdôležitejšou piesňou Chci s tebou vzlétnout. Iveta ju milovala a tešila sa, že ju predstaví fanúšikom. Preto som sa rozhodol, že práve na túto silnú pesničku vznikne videoklip, ktorý som urobil na počesť Ivety. Je to pre ňu darček, moje veľké poďakovanie za jej krásnu hudobnú prácu, ktorú tu zanechala."

Klip k piesni Chci s tebou vzlétnout prvýkrát predstavili v pražskom klube FreeMasonic za prítomnosti Ivetiných spolupracovníkov a fanúšikov, údajne sa krstil slzami prítomných. Šimek tiež na oficiálnom webe Ivetanaposledy.cz priznal, že do videa vložil nemalú sumu peňazí. "Táto posledná bodka za kariérou Ivety ako speváčky si vyžadovala skutočne špeciálny prístup. Asi najlacnejšie by bylo zozbierať pár fotiek a ako podklad dať pesničku, ale to by si Iveta nikdy nezaslúžila. Investoval som do klipu skutočne veľa peňazí, aby som svojej kamarátke vzdal naozajstnú poctu ako cédečkom, tak aj videoklipom," vyjadril sa textár.

Text: Hudba.sk (zdroj: Ivetanaposledy.cz)
Foto: Ivetanaposledy.cz

Súvisiaci interpreti: Iveta Bartošová