Miley Cyrus prichádza s novou piesňou iba päť mesiacov po vydaní albumu Endless Summer Vacation. Klavírna balada s uplakaným videoklipom je ospravedlnením divokej mladosti, ktorá speváčku formovala do podoby, v akej ju poznáme dnes. A tak je za tie bláznivé roky plné kontroverzií a odsudzovania vlastne vďačná.

"Táto pieseň je o ctení si toho, kým sme boli, o láske k tomu, kým sme, a o oslave toho, kým sa staneme. Cítim hrdosť, keď uvažujem nad svojou minulosťou, a optimizmus, keď premýšľam o budúcnosti. Som vďačná svojim verným fanúšikom, ktorí denne menia moje sny na skutočnosť. Som úprimne vďačná za stabilitu vašej neochvejnej podpory," odkázala Miley Cyrus fanúšikom prostredníctvom tlačovej správy k novému singlu Used to Be Young.

Pieseň napísala 30-ročná speváčka v čase, kedy pracovala na skladbách k albumu Endless Summer Vacation. Správny čas na jej zverejnenie však podľa nej prišiel až teraz. "Tento text bol napísaný takmer pred dvoma rokmi na začiatku môjho ESV (Endless Summer Vacation, pozn. redakcie). Bolo to v čase, keď som sa cítila nepochopená. Posledných 18 mesiacov som strávila maľovaním zvukového obrazu mojej perspektívy, o ktorú sa s vami podelím. Aj keď je moja práca hotová, táto pieseň sa bude naďalej písať každý deň. To, že zostáva nedokončená, je súčasťou jej krásy. Taký je môj život v tejto chvíli… Nedokončený, ale dokončený."

Kontroverziu, ktorá sprevádzala jej mladosť, dnes Miley ospravedlňuje vtedajším vekom a nič by na tom nemenila. Kritiku jej osoby dnes vníma ako príliš tvrdú. "Celé roky som okolo seba nosila vinu a hanbu, pretože som skutočne spôsobila množstvo kontroverzií a rozruchu. Teraz, keď som dospelá, si uvedomujem, že ako dieťa ma dospelí tvrdo súdili," uviedla v máji pre British Vouge 30-ročná speváčka, ktorá k singlovej novinke zverejnila na prvý pohľad veľmi jednoduchý videoklip, v ktorom hrajú hlavnú úlohu jej spontánne emócie.

"Je to super emotívne, pretože som akési mini-ja svojej mamy a mohla som ju vidieť vo vnútri kamery pomocou technológie, cez ktorú som s ňou mohla byť naživo v spojení. Takže sme sa mohli vidieť a keď tancovala, rozplakalo ma to, rozosmialo ma to, vyvolalo to veľa skutočných emócií. Myslím si, že to naozaj vpustí ľudí do skutočných emócií, ktoré v týchto dňoch často nevidieť," dodala Miley Cyrus.

Autorka: Miroslava Rabčanová (Zdroj: Nme.com)

Súvisiaci interpreti: Miley Cyrus