Skupina Lavalier vznikla v septembri 2009, od svojho vzniku stihla vytvoriť autorský koncertný repertoár, natočiť štyri videoklipy, odohrať koncerty po Slovensku, Rakúsku, Maďarsku a Čechách a na jeseň 2012 vydať debutový album Introspektíva. Zabodovali vo viacerých domácich či zahraničných súťažiach a teraz prichádzajú s novým singlom.

"Skladba Flashback sa dá pochopiť doslovne ako pocit pilota zostreleného lietadla, ktorý padá k hladine oceánu. K napísaniu textu ma inšpirovala počítačová hra, kde hlavný hrdina prežije, len aby sa dostal do ďalších problémov," hovorí jeden z dvojice spevákov a gitaristov skupiny Igor Hudcovský. Spolu s ním kapelu tvoria Rado Tiňo (spev, gitara), Mišo Palenčár (basgitara) a Vlado Nagy (bicie).

V súčasnosti kapela pripravuje koncertný repertoár, ktorý predstaví na najbližšom koncerte v bratislavskom klube Hlava XXII už 11. októbra 2014. Aktuálna novinka Flashback v podobe, v akej vychádza, tak zaznie po prvýkrát naživo spolu s ďalšími novými a niekoľkými prearanžovanými skladbami.


"Nahrávaniu nového singla predchádzala účasť skupiny v súťaži Bystrické tóny, ktorú organizujú Janka Kozáková a Peter Dobrík zo skupiny Mukatado a zo štúdia PJ Sound Studio. Práve počas tejto súťaže došlo k dohode medzi kapelou a organizátormi, že by Lavalier skúsil nahrať v štúdiu PJ Sound niektorú z nových piesní pod producentskou taktovkou Petra Dobríka," hovorí Rado Tiňo.

"Víťazom" výberu bol nakoniec práve Flashback. Samotné nahrávanie prebehlo v dvoch fázach, a to začiatkom mája, kedy boli nahraté všetky hudobné nástroje, elektronika a časť vokálov. V júni potom nasledovali zvyšné vokály. "Atmosféra počas nahrávania bola skvelá a zo strany Petra a Janky skutočne profesionálna. Užili sme si skvelý čas v úžasných priestoroch štúdia. Zvyšok práce zostal na pleciach Petra, producenta a zvukového majstra v jednej osobe, ktorý podľa našich skromných názorov odviedol skvelú prácu," svorne hovoria členovia Lavalieru.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Andrea Pivarčiová.  

Foto: Facebook.com/Lavalier