Americká skupina N.E.R.D., v ktorej pôsobí aj Pharrell Williams, predstavila veselý videoklip k piesni Squeeze Me. Tá je súčasťou soundtracku k snímke Spongebob vo filme: Huba na suchu.

Formáciu N.E.R.D. tvoria Pharrell Williams, Shay Haley a Chad Hugo. Spolu vydali štúdiovky In Search Of... (2002), Fly or Die (2004), Seeing Sounds (2008) a album Nothing (2010). Singel Squeeze Me je ich prvou spoločnou novinkou po štyroch rokoch, počas ktorých sa z Pharrella vďaka spoluprácam na hitoch ako Blurred Lines (Robin Thicke) alebo Get Lucky (Daft Punk) a následnom vydaní úspešného albumu G I R L (2014) s megahitom Happy stala popová hviezda prvej kategórie.

Skladba Squeeze Me má značne psychedelický charakter (Hugo ju prirovnal k Yellow Submarine), ktorý podčiarkuje aj čerstvo zverejnený videoklip. V ňom sa členovia formácie zmenili na kreslené špongie putujúce po známych miestach z populárneho animáku SpongeBob SquarePants. N.E.R.D. okrem Squeeze Me nahrali aj ďalšie dve skladby pre soundtrack spomínaného filmu. Tie nesú názvy Patrick Star a Sandy Squirrel.


Text: Hudba.sk (zdroj: Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: Youtube

Súvisiaci interpreti: N.e.r.d.