Tento týždeň vyvolal na našej scéne najviac pozornosti remix skladby Fuckin' Problems, o ktorý sa postarali DJ Yaksha, Spirit, Delik, Otecko a Ben Cristovao. Track sa dostal na verejnosť priamo vo forme videa, pričom v jeho tieni nezaslúžene ostal nový Vecov mixtape. V USA zas udával prím Eminem, ktorý oznámil názov a termín nového albumu a hneď aj vypustil prvý singel.

DJ Yaksha sa rozhodol zremixovať vlaňajší hit Fuckin' Problems, ktorý majú na svedomí A$AP Rocky, Drake, 2 Chainz a Kendrick Lamar. Do česko-slovenskej verzie si Yaksha prizval zostavu Majk Spirit, Ben Cristovao, Delik & Otecko, pričom následne vznikol aj klip, ktorý je rovnako ako samotný track inšpirovaný pôvodnou verziou.

DJ Yaksha feat. Majk Spirit, Ben Cristovao, Delik & Otecko - FCKNG PRBLM (Remix)

Z úplne iného súdka je nové video od Zverinu k skladbe Rapman, v ktorej mu skvele asistuje Boy Wonder. Track produkovaný Mugisom vyjadruje postoj oboch interpretov k súčasným trendom v hip-hope. O kvalitné a predovšetkým nápadité video sa postarali chalani z Mystika Produkt.

Zverina feat. Boy Wonder - Rapman

Ako bolo spomínané už v úvode, menej pozornosti sa ušlo novému mixtapeu, ktorý dal dokopy Vec. Ten sa pre zmenu zase raz predstavil ako dídžej, keď namixoval 26 skladieb od interpretov ako A Tribe Called Quest, Roots Manuva, či Elzhi do nahrávky menom Marzipan Killer. Celý tape si môžete vypočuť priamo tu:

Vec - Marzipan Killer (Mixtape)

A teraz sa už presunieme za Atlantický oceán, kde je už druhý týždeň po sebe ústrednou témou Eminem. Kým pred týždňom pútala pozornosť jeho nová skladba Survival, tentoraz sa nekonalo nič menšie než to, že Shady oznámil názov a termín vydania svojej ôsmej sólovky. Tá bude navyše pokračovaním jeho klasiky The Marshall Mathers LP z roku 2000. Sequel dostal jednoduchý názov The Marshall Mathers LP 2 a dočkáme sa ho už 5. novembra. V podstate hneď po zverejnení týchto informácií Eminem vypustil aj prvý oficiálny singel Berzerk produkovaný legendárnym Rickom Rubinom. Čítajte viac TU.

Eminem - Berzerk

Ako je už dlhšie známe, Raekwon momentálne pripravuje novú sólovku, ktorá ponesie názov F.I.L.A. (Fly International Luxurious Art). Prvým singlom z nej sa stala skladba All About You s hosťujúcou Estelle, pričom ich v poradí druhá spolupráca sa už dočkala aj videa.

Raekwon - All About You f. Estelle

Fat Joe nastúpil v pondelok na štyri mesiace do väzenia za to, že v rokoch 2007 až 2008 neodviedol daň z príjmu v hodnote vyše milióna dolárov. Ešte pred tým však stihol zverejniť nový mixtape The Darkside 3, ktorý obsahuje desať skladieb s produkciami od mien ako 9th Wonder, Cool & Dre, Streetrunner alebo DJ Premier.

Fat Joe - The Darkside 3 (Mixtape)

Reks minulý mesiac po polročnom odklade vydal nový album Revolution Cocktail, ktorý obsahuje napríklad aj bombu Revolution is Here. K tej sa teraz tento bostonský rapper rozhodol predstaviť aj videoklip.

Reks - Revolution Is Here

Blame One a producent J57 už 3. septembra vypustia svoj spoločný album Walk In The Sun. Z neho už predstavili niekoľko skladieb vrátane singla How Much Time’s Left. A práve ten si najnovšie môžete vychutnať už aj vo vizuálnej podobe.

Blame One & J57 feat. Akie Bermiss - How Much Time’s Left

Crooked I pokračuje v promovaní svojej debutovej sólovky Apex Predator vypúšťaním ďalších videí. Najnovšie padla voľba na záležitosť Nobody Cares, do ktorej si tento člen formácie Slaughterhouse prizval Tenu Jones.

Crooked I feat. Tena Jones - Nobody Cares

V utorok uzrel svetlo sveta druhý album zoskupenia Almighty, ktorého členmi sú Canibus, Planet Asia, Cappadonna, Bronze Nazareth, M-Eighty a Nino Graye. Nahrávka dostala príznačný názov The 2nd Coming a nachádza sa na nej napríklad aj skladba F.A.M. v ktorej hosťuje legendárny Kool G Rap.

Almighty feat. Kool G Rap - F.A.M.

A na záver si dáme ešte jedno video. Na svedomí ho má Ka, ktorý má vonku novú štúdiovku The Night's Gambit. Z nej sa tentoraz tento brooklynský rapper rozhodol nakrútiť video k skladbe Peace Akhi, pričom sa postaral aj o réžiu.

Ka - Peace Akhi

Týždenný prehľad noviniek na hip-hopovej scéne vychádza vždy vo štvrtok o polnoci. Ak chcete aj vy prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu v tomto žánri, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk.

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Boombox.cz

Súvisiaci interpreti: Majk Spirit, Vec