Rockové kvarteto Imodium prináša neobvyklé množstvo video materiálu. Po nedávnom vydaní historicky prvého DVD kapely G2 Acoustic Stage prichádza s dokumentom Autentik v réžii Martina Linharta, ktorý mapuje vzťah kapely k fanúšikom a záľubu v hraní na nie úplne bežných miestach. Kapela navyše servíruje klip plný emócií k piesni Příběhy o synovi.

"Autentik tour splnilo naše očakávania. Opierali sme sa o myšlienku nášho Bytového turné, teda ako v obývačke. V Broumově sme postavili scénu uprostred sály kultúrneho domu, nie na pódiu. Bolo to geniálne," spomína na ukončené jesenné turné gitarista Daniel. Záľubou v koncertoch na netradičných miestach sú Imodium na domácej scéne povestní a trefne to mapuje i spomínaný dokument.  

"Tešíme sa z toho, ako dokument Autentik dopadol. Materiál sa začal nakrúcať už v lete 2014 a dlho nebolo jasné, čo z toho vlastne bude. Veríme, že sa film bude páčiť. Je to milý, úsmevný dokument o trochu menej obvyklých stretnutiach kapely s fanúšikmi," komentuje frontman kapely Thom. Dokument Martina Linharta mal premiéru v televízii, no kapela nezabudla ani na tých, ktorí dokument nemali príležitosť vidieť - zverejnila ho aj na svojom YouTube kanále.


Tento mesiac kapela zverejnila tiež svoj najnovší, veľmi emotívny videoklip v réžii dlhoročného dvorného fotografa kapely Michala Havlíčka, ktorý upozorňuje na zvyšujúcí sa počet prípadov samovrážd mladistvých v Českej republike. "Příběhy o synovi som napísal v Bohnickom parku. Musel som sa tam dokonca niekoľkokrát vrátiť, inde som nebol schopný ten text dopísať. Pieseň je o tom, že je dobré počúvať svoje okolie, pretože nie je ťažké prehliadnuť volanie o pomoc a potom sa môže stať to najhoršie. Je to posledný kontakt s albumom Valerie. Je čas ísť ďalej," prezrádza frontman.

Ako naznačuje, aktuálnym singlom a videoklipom sa kapela lúčí s Valerií a na určitú dobu i so svojimi fanúšikmi. "Prišiel čas, kedy je dobré nabrať nový dych a vietor do plachiet. Preto pauza. Aká bude dlhá, nikto nevie. Skončí sa, keď na to bude pádný dôvod. Napríklad nový album," vysvetľuje basgitarista Ronoon.


Informácie pre Hudba.sk poskytla za vydavateľstvo Supraphon Adriána Čahojová zo Soul For Show.    

Foto: Michal Havlíček 

Súvisiaci interpreti: Imodium