Už to, že sa nenapraviteľný rebel a bývalý milenec topmodelky Kate Moss - Pete Doherty - predstavil na dvoch komorných koncertoch v bratislavskom KC Dunaj, bolo dosť veľké prekvapenie. No ľudia, ktorí išli v utorok poobede cez Michalskú bránu, mohli zažiť ešte väčší šok. Slávny hudobník totiž vystúpil aj na tomto mieste, priamo v centre Bratislavy.

Stalo sa tak v rámci projektu Hudba mesta, ktorý už niekoľko mesiacov úspešne prináša hudbu k ľuďom tam, kde by ju nečakali. V aktuálnom videu sa predstavil anglický hudobník Pete Doherty. Spevák skupín The Libertines a Babyshambles je asi najväčšou ikonou britského indie rocku v posledných 15 rokoch, zároveň je kvôli početným drogovým škandálom a medializovanému vzťahu s Kate Moss aj miláčikom britského bulváru.

Začiatkom týždňa - v pondelok 24. a v utorok 25. júna - vystúpil v bratislavskom KC Dunaj, no počas pobytu v hlavnom meste zahral aj pod Michalskou bránou. Spolu s huslistkou Miki Beavis tam odohral svoj najväčší sólový hit Last of English Roses.

Prečítajte si: Rebel Doherty v Bratislave: Hodiny čakania vynahradil intímne a podmanivo


Reláciu Hudba mesta vyrába kulturmarket pre tv.sme.sk.

Pieseň: Peter Doherty - Last of English Roses
Miesto: Michalská brána, Bratislava
Réžia: Katarína Hlinčíková
Strih: Miro Gerbel
Kamera: Martin Chlpík, Igor Paliatka, Miro Gerbel
Zvuk: Adam Hrubý
Produkcia: Mária Kadlecová, Martin Kukoľ
Scenár, námet: Michal Lenický, Martin Kukoľ

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Martin Kukoľ, manažér projektu Hudba mesta.

Foto: Michal Lukáč - Hudba mesta

Súvisiaci interpreti: Pete Doherty