Obľúbená bratislavská reggae kapela Medial Banana natočila prvý klip ku svojmu debutovému albumu Uplifted. Ide o skladbu Reprezent, v ktorej sa pri mikrofóne vystriedali tiež muzikanti N3O, Junior Smile, Ryhha, Distanc, Loopata Makay a Rida Radar.

Klip so slnečnou atmosférou sa točil u rapera Opaka v štúdiu Zion 5 a u gitaristu Petra Zajačka na záhrade. O kameru a strih sa postaral klávesák z Medial Banana Lukáš Minařík. Chalani z kapely si celý klip spravili sami a svojpomocne za účasti Uprising crew a Batelier records. "Nechceli sme robiť nič prehnané, bling bling, alebo extra drahé. Išlo nám hlavne o to dať von letné ´vychillované´ videjko a odprezentovať našu scénu," hovoria speváci Erik a Poky.    

Debutový album kapely s názvom Uplifted vyšiel na CD, digitálne aj na vinyle a fanúšikovia si ho môžu zakúpiť prostredníctvom domovskej stránky kapely medialbanana.com. Naživo možno Medial Banana vidieť najbližšie v Bratislave v piatok 2. augusta na lodi SunDeck na Tyršovom nábreží. Spolu s nimi vystúpia aj hostia z ďalekej Indie, Reggae Rajahs, a domáci Dj Simple Sample a Fayah Sound.  


Redakciu Hudba.sk informoval Sveťo Moravčík z agentúry Kulturise.

Foto: PR / Kulturise

Súvisiaci interpreti: Medial Banana