Slová inej excentrickej klasičky z domácej popovej scény sa pokojne môžu parafrázovať na nový kúsok Dary Rolins. V každej "scénke" videoklipu k singlu Zákon z aktuálnej štúdiovky ETC totiž speváčka skutočne vyzerá ináč. Vizuálom by mohla dokonca konkurovať niektorým svetovým menám, kedže sa nimi očividne inšpirovala.

Celá plejáda svetového popu prebleskne našincovi hlavou, keď si pozrie Zákon od Dary Rolins. Skladbu s ťažkopádnym textom a nie veľmi nápaditou hudbou od producenta menom Baddogzz sprevádza video, ktoré predstavila minulý týždeň. Snímka z dielne mysterióznej režisérky Structuraum má za sedem dní viac než 235-tisíc pozretí a aktuálne je na 15. mieste v slovenskej verzii rebríčka Trending v rámci videoportálu Youtube.

Video bez deja obsahuje okrem tradičných prvkov ako z 90 percent obnaženej Dary a túžbou zaroseného skla aj ďalšie esteticky veľmi pôsobivé obrazy. Fanúšik ju najprv vidí čiernobielu, neskôr v štýle britskej speváčky kosovského pôvodu Rita Ora, či v popartovom prostredí, kde sa prevtelila do vlastnej verzie Annie Lennox. V prestrihu taktiež "šantí" v červených šatách, pripomínajúc Kylie Minogue z obdobia albumu Body Language (2003) a zjavne sa nedokázala vyhnúť ani prísnej póze akoby vystrihnutej z Worth It od Fifth Harmony. Slovenskú verziu Lady Gaga si zas všetci dosýta vychutnajú v závere celej päťminútovky.


Reakcie fanúšikov priamo pod videom sú protichodné. Na jednej strane ani hudobní kolegovia ako Jan Bendig neskrývali nadšenie z vizuálu alebo chválili módneho štylistu Lukáša Kimličku. Naproti tomu však rovnakou intenzitou znejú aj hlasy, ktoré tvrdia, že je nahoty opäť priveľa, speváčka si vo svojich 44 rokoch znižuje hodnotu a zahraničné hviezdy len "lacno napodobňuje".

Napokon, ani samotná idea množstva rôznych podôb v jednom videu nie je ničím novým a originálnym. Popové speváčky neustále prekvapujúce novým imidžom sú štandardom už od čias najväčšej slávy Madonny a v súčasnosti tento koncept dotiahla do dokonalosti Taylor Swift, ktorá všetky svoje podoby z celej kariéry nahrnula do jedného klipu Look What You Made Me Do, aby tak demonštrovala, že stará Taylor je mŕtva a prichádza úplne nová éra. V prípade Dary však nový videoklip pôsobí skôr ako snaha o miestenku v ďalšej sérii šou Tvoja tvár znie povedome.

Autor: Marek Majzon
Foto: Youtube / Structuraum

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins